YSK, seçim iptal gerekçesini açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesinin nedenlerini açıkladı.

GÜNDEM 22.05.2019, 20:02 22.05.2019, 20:45
YSK, seçim iptal gerekçesini açıkladı

YSK'dan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimleri ile ilgili alınan kararın sebebi açıklandı.

"Seçim sonuçlarıyla ilgili olarak kamuoyunda uyanabilecek şüphe ve endişelere imkan bırakmamak gerektiği" belirtilen açıklamada, teknik ayrıntıların da ana ilkeler kadar bir seçimin kaderi üzerinde etkili olabileceği kaydedildi.

OY SAYIM VE DÖKÜM CETVELLERİNDE USÜLSÜZLÜKLER

İstanbul'un 39 ilçesinde gerçekleştirilen oy verme işlemlerinin ardından düzenlenen sandık sonuç tutanaklarında, oy sayım ve döküm cetvellerinde bazı usülsüzlüklere rastlandığı ifade edildi.

Sandık sonuç tutanaklarının 298 sayılı Kanuna aykırı olarak düzenlendiği aktarılan açıklamada, AK Parti'nin bazı geçerli oylarının geçersiz olarak sayıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, sandık kurullarında kamu görevlisi olmayan sandık başkanları ile sandık kurulu üyelerinin bulunduğu aktarıldı. Bu görevlilerin kamu görevlisi olması gerektiği ifade edildi.

KARAR GEREKÇESİNİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar (0)