YSK: Koruma altındaki kadın seçmenlerin bilgileri gizlenecek

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'nın yaptığı başvuruyu değerlendiren YSK, koruma altındaki kadın seçmenlerin durumu hakkında bilgilendirmede bulundu. İşte detaylar...

GÜNDEM 31.03.2023, 21:33 Hakan Öksüz
YSK: Koruma altındaki kadın seçmenlerin bilgileri gizlenecek

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde koruma kararı bulunan seçmenlerin nasıl oy kullanacağı merak ediliyordu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 17 Mart'tan sonra adres değiştirmek durumunda kalan kadınların durumu hakkında Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'nın yaptığı başvuruyu değerlendirdi.

Durumlarını, ilçe seçim kurulu başkanlığına bildirebilirler

Sığınma evlerinde kalan ancak daha sonra çeşitli sebeplerden adres değiştiren koruma altındaki kadın seçmenlerin durumu ile ilgili açıklama yapıldı. Söz konusu seçmenlerin, durumlarını ilçe seçim kurulu başkanlığına bildirebilecekleri, bununla ilgili gerekli önlemlerin alınacağı vurgulandı.

Bu bilgiler gizlenecek

Buna göre sandık çevresindeki sandık seçmen listesinde, koruma altındaki kadınların sadece adının ve soyisminin ilk harfleri yer alacak. T.C kimlik numarasının ortasındaki 5 karakter ile adres, doğum tarihi-yeri ve ana-baba adı gizlenecek.

Yorumlar (0)