YSK duyurdu: 15 ülkede daha sandık kurulacak

Yurt dışı seçmen kütüğüne kaydı bulunan vatandaşlar adına açıklamada bulunan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 156 temsilciliğinin ve 75 ülkenin dışında 15 ülkeye daha sandık açılacağını ifade etti.

GÜNDEM 16.03.2023, 14:09
YSK duyurdu: 15 ülkede daha sandık kurulacak

2023 seçimlerine kısa bir süre kaldı. 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimler ile ilgili çalışmalarda hız kazandı. Deprem bölgesindeki ikameti bulunan vatandaşlar barındıkları geçici yerleri bildirerek talep ettikleri kentlerde oy kullanabilecek. Diğer bir taraftan 75 ülke ve 156 temsilcilikte bulunan vatandaşların da oy vereceği açıklanmıştı. Konu ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener’den yeni bir açıklama geldi.

Gereklilik ortaya çıktı

Yurt dışı seçim işlemleri hakkında açıklamada bulunan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener şu ifadelerde bulundu: Yurt dışı seçmen kütüğüne kaydı bulunan vatandaşların oy verebileceği ülkelere dair çalışmalar sağlanmış olup gerçekleştirilen çalışmaların 75 ülke ve 156 temsilcilikte oy işlemlerinin gerçekleştirileceği belirlenmiş olup, 2018 senesinde gerçekleştirilen seçimlere ek olarak bu sene düzenlenecek seçimlerde 15 farklı ülkede de sandık açılması gerektiği belirlenmiştir.”

Sandık kurulacak ülkeler ise şu şekilde: Afganistan, Belarus, Brezilya, Estonya, Fas, Kanada, Kore Cumhuriyeti, Libya, Litvanya, Malezya, Nijerya, Pakistan, Portekiz, Slovakya ve Tanzanya.

Yorumlar (0)