YSK'da seçim vakti yaklaşıyor: Başkan ve 5 yeni üye belirlenecek

YSK'da görev süresi 24 Ocak'ta dolacak 5 üyenin yerine yeni isimler seçilecek. Yeni üyeler, ocak ayının ikinci haftasında yapılacak seçimde belirlenecek. YSK Başkanı Muharrem Akkaya'nın da görev süresinin dolması nedeniyle yeni başkan seçimi yapılacak.

GÜNDEM 05.01.2023, 10:52 Hakan Öksüz
YSK'da seçim vakti yaklaşıyor: Başkan ve 5 yeni üye belirlenecek

Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) seçim zamanı geldi çattı. YSK Başkanı Muharrem Akkaya dahil 5 üyenin görev süresi 24 Ocak 2023'te dolacak. Görev süresi sona eren üyelerin yerine gelecek yeni isimler, ocak ayının ikinci haftasında yapılacak seçimde belirlenecek. Seçim, Yargıtay ve Danıştay genel kurulları tarafından yapılacak.

Hangi isimlerin görev süresi sona eriyor?

Seçimle birlikte Yüksek Seçim Kurulu'nun 11 üyesinden 5'i değişecek. Yargıtay kontenjanından seçilen Kurul Başkanı Muharrem Akkaya'nın yanı sıra Cengiz Topaktaş ile Kürşat Hamurcu'nun da görev süresi sona ermek üzere. Görev süresi dolacak diğer üyelerin ise Danıştay kontenjanından seçilen Yunus Aykın ile Başkanvekili Erhan Çiftçi olduğu kaydedildi. 

YSK Başkanı da seçilecek

YSK'nın yeni üyeleri, Danıştay ve Yargıtay kontenjanından seçilecek. Ocak ayının ikinci haftasında düzenlenecek seçimlerde göreve getirilecek adaylar, yemin edecek. Yemin töreninin ardından YSK Başkanlığı seçimi yapılacak. 11 üye, yeni başkanı seçmek için gizli oy verecek. Yeni 5 üye ile Battal Öğüt, Ahmet Yener, Ali Ürker, Mahmut Akgün, Ekrem Özübek ve Orhan Usta arasından bir isim YSK Başkanı olacak. 

Yorumlar (0)