YPG/PKK'dan sivillere saldırı!

Bölücü terör örgütü YPG/PKK, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Millî Ordusu karşısında yaşadığı hezimetin acısını sivillerden çıkarıyor. Suruç ilçesine atılan 3 havan mermisi yüzünden 1 kişi yaralandı.  Akçakale ilçesine atılan havan mermisi de bir binaya isabet etti.

GÜNDEM 13.10.2019, 10:19
YPG/PKK'dan sivillere saldırı!

Bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de işgali altındaki bölgelerden, Şanlıurfa'nın Suruç ve Akçakale'deki sivillere yönelik havan saldırısında bir kişi yaralandı.

"Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek" amacıyla TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) tarafından başlatılan ve SMO'nun (Suriye Millî Ordusu) destek verdiği Barış Pınarı Harekâtı sürüyor.

Suriye'de bölücü terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bir bölgeden Suruç ilçesindeki sivillerin bulunduğu 3 eve havanlı saldırı gerçekleştirildi.

Terör saldırılarında yaralanan bir kişi Suruç Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Evlerde de hasar meydana oluştu.

Akçakale'ye de havan mermisi atıldı

Bölücü terör örgütü tarafından Akçakale ilçesine yönelik de havanlı saldırı düzenlendi.

Sivillerin bulunduğu bir binaya isabet eden havan mermisi sebebiyle yaralanan olmadı ancak patlama sebebiyle panik yaşayan 2 kişi kontrol amaçlı hastaneye sevk edildi.

Havan saldırısında binada büyük hasar meydana geldi.

Yorumlar (0)