"YPG'yi bölgeden çıkarırlarsa karışmayız"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rusya, Şam ve Ankara arasında mesajları iletiyor. Eğer Rusya, YPG unsurlarını Suriye ordusu eşliğinde bölgeden çıkarırsa, buna karşı çıkmayız." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 17.10.2019, 15:11
"YPG'yi bölgeden çıkarırlarsa karışmayız"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BBC’de yayımlanan programda, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin soruları yanıtladı. 

Bakan Çavuşoğlu, Barış Pınarı Harekâtı’nın oldukça olumlu ilerlediğini ve Türkiye’nin son derece kararlı hareket ettiğini bildirdi. 

Resulayn ve Tel Abyad'a işaret ederek "İki büyük kent temizlendi" ifadesini kullanan Çavuşoğlu, Türkiye tarafından Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı gösterildiğini, uluslararası hukuk ve anlaşmalar ile Birleşmiş Milletler (BM) kararlarının operasyonlar için hukuki zemini oluşturduğunu kaydetti.

"Bu bir etnik temizlik değil, terörle mücadele operasyonu"

Türkiye için önemli olanın bölgedeki YPG/PKK varlığı olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Bu bir etnik temizlik değildir, bu terörle mücadele operasyonudur. Bu, ülkenin ya da bölgenin demografini değiştirme çabası değildir. Demografiyi değiştiren YPG/PKK’dır. Bir kara propaganda yürütülüyor. Ancak iddialar ne olursa olsun incelenmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu konuda çok hassas." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Rusya, Şam ve Ankara arasında mesajları iletiyor. Eğer Rusya, YPG unsurlarını Suriye ordusu eşliğinde bölgeden çıkartırsa, buna karşı çıkmayız." diye sözlerine ekledi,

Yorumlar (0)