YPG'ye tıbbi cihaz verdiği iddia edilmişti, soruşturma başlatıldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara'da bir firmanın YPG-PYD’ye tıbbi cihazlar gönderdiği iddiasına ilişkin, "Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 2 müfettiş görevlendirildi." dedi.

GÜNDEM 14.11.2019, 14:41 14.11.2019, 15:38
YPG'ye tıbbi cihaz verdiği iddia edilmişti, soruşturma başlatıldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara'nın İskitler semtinde bulunan bir firmanın YPG-PYD’ye tıbbi cihazlar gönderdiği iddiasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (Titck) tarafından 2 müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. 

Koca, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Cihazlarla ilgili Titck kurumumuz var. Titck kurumu bu iddialarla ilgili 2 müfettiş görevlendirdi. Bize gelen herhangi bir durum yok. İdari bir soruşturma başlatıldı. Bununla ilgili bulgularımızı güvenlik birimlerimize veriyor olacağız. Daha fazla bilgi vermem, soruşturmanın selameti açısından doğru olmaz."

PKK'ya ait tıbbi cihazlar Türk firmasından mı gitti?

Suriye'de bulunan PKK/PYD hastanelerine tıbbi cihazların Türk firmasından gittiği tespit edildi. Firmanın sahibinin sürekli İsrail'e gitmesi de tıbbi cihazların İsrail tarafından finanse edildiğinin düşünülmesine neden oldu.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK/PYD'nin kontrolündeki hastanelerde bulunan tıbbi cihazlar, bir Türk firması tarafından satıldı. Habur'dan Irak'a satılmış gibi gösterilen tıbbi cihazlar, daha sonra da Irak'tan Suriye'ye götürüldü.

Bakanlık tarafından inceleme başlatıldı

Sağlık Bakanlığı, Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde bulunan ve PKK/PYD/YPG tarafından kullanılan tıbbi cihazlara ilişkin inceleme başlattı. Firmanın İsrail ve Suudi Arabistan ile ilişkilerinin ortaya çıkarıldığı öğrenildi.

Söz konusu firmanın, terör örgütü PKK/PYD'nin Suriye ve Sincar'daki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla farklı firmalar üzerinden Çin'den ithalat yaptığı, Irak'ın ihtiyacını karşılama gerekçesiyle getirilen tıbbi cihaz ve malzemelerin PKK/PYD'ye verildiği tespit edildi.

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı'nın ardından korkan firma sahiplerinin, şirketi tasfiye etme kararı aldıkları belirlendi. PKK'ya gönderilen tıbbi cihazları kendi üzerlerinden değil ikinci, üçüncü şirketler üzerinden gönderen firmanın Suudi Arabistan ile bağlantısı da gündeme geldi. Suudi Arabistan'ın PKK/PYD'ye olan maddi desteğin bir kısmının da bu firma üzerinden sağlanmış olabileceğini belirten kaynaklar, incelemenin düzgün yapılması halinde her şeyin açığa çıkacağına dikkat çekti.

Yorumlar (0)