YPG hendek ve mevzileri boş kaldı!

ABD askerlerinin Suriye'nin kuzeyinden çekilme kararı almasının ardından Münbiç-Cerablus arasında terör örgütü YPG/PKK’lılar tarafından oluşturulan hendek ve mevziler boş kaldı.

GÜNDEM 09.10.2019, 09:37 09.10.2019, 09:40
YPG hendek ve mevzileri boş kaldı!

Terör örgütü YPG/PKK’nın işgal altında olan ve Suriye’nin kuzey bölgesinde bulunan Münbiç’teki hendek ve mevzilerde teröristlerin bulunmadığı görüldü. 3 sene önce DAEŞ’ten alınan Menbiç’in etrafına oluşturulan hendek ve mevziler boş kaldı. 

ABD askerlerinin Suriye’nin kuzeyinden çekilme kararı sonrası teröristlerin mevzilere uğramaması dikkat çekti. Suriye’nin Halep kentine bağlı Kobani’nin Zor Mağar köyündeki mevziler ve sözde karakollarda da teröristlerin bulunmadığı fark edildi. 

Teröristler hendek ve tünellerden çekildi

Operasyon sinyalinin ardından hendek ve mevzi açma çalışmalarına hız kazandıran teröristler, ABD askerlerinin çekilmeyi duyurmasıyla daha önceleri kazdıkları hendek, mevzi ve tünellerden çekildi. Bölgede yalnız kalan teröristler, her gün nöbet tuttukları mevzilerinden ayrılmak durumunda kaldı. 

Türkiye’nin güvenli bölge haline getirmeyi planladığı Münbiç  sınırı ve Fırat’ın doğusunda hendek ve mevziler, teröristler tarafından iş makineleriyle açılmıştı.

Diğer yandan Fırat Kalkanı Harekâtı’yla teröristlerden temizlenen bölgede askerî yığınak sürerken, Suriye Milli Ordusu da Fırat’ın doğusuna yöneldi.

Yorumlar (0)