"YPG, DEAŞ'lıları silah olarak tutuyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "YPG, DEAŞ'lıları elinde silah olarak tutuyor." açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 10.10.2019, 19:37 10.10.2019, 20:22
"YPG, DEAŞ'lıları silah olarak tutuyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "YPG, DEAŞ'lıları elinde silah olarak tutuyor." açıklamasını yaptı.

Yabancı haber ajanslarının temsilcilerine önemli açıklamalar yapan Çavuşoğlu, Barış Pınarı Harekatı'nın amacının; terör unsurlarını ortadan kaldırmak, sınırın Suriye tarafındaki terör tehdidini bertaraf etmek ve güvenli bir bölge oluşturmak olduğunu söyledi.

"Derinlik 30 kilometre olacak"

Çavuşoğlu, güvenli bölge için "Derinlik 30 kilometre olacak. Bazı bölgelerde biraz daha fazla, bazı yerlerde biraz daha az olabilir." dedi.

Harekatla sivillerin değil, teröristlerin hedeflendiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Bu harekat orantılı, ölçülü ve sınırlı olacak. Daha önce yaptığımız gibi siviller korunacak. Teröristlerin, sivilleri kalkan olarak kullanmayacağını ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

DEAŞ'lıların tutulduğu kamplar

DEAŞ'lıların tutulduğu kamplar ve hapishanelerdekilerin durumları sorulan Çavuşoğlu, "Biz oraya ulaşamayız. ABD ve diğerleri güneyde kalacaklarını net olarak söylediler. Bizim oluşturacağımız güvenli bölgenin güneyinde kalanlardan Amerikalılar ve diğerleri sorumludur. Bu kamplar veya hapishaneler rejim bölgesinde kalıyorsa bundan rejim sorumludur. Kamplar ya da hapishaneler güvenli bölge içinde kalırsa biz gerekeni yaparız." dedi.

"O silahlar ABD tarafından sağlandı"

Çavuşoğlu, "PKK'lıların elinde tanksavar silahları, roketler, insansız hava araçları ve benzeri silahlar var. Askeri istihbaratımıza göre, PKK'lıların ağır silahları, gelişmiş silahları bulunuyor. Bunların büyük çoğunluğu ABD tarafından sağlandı. Daha 3 gün önce bile kamyonlar dolusu silah terör örgütüne verildi." diye konuştu.

Yorumlar (0)