"YPG çekilmezse araya girmeyiz"

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Soçi Mutabakatı çerçevesinde YPG’nin çekilmemesi halinde Türk ordusu ile karşı karşıya geleceğini ve Rusya’nın araya girmeyeceğini bildirdi.

GÜNDEM 25.10.2019, 15:15 25.10.2019, 15:22
"YPG çekilmezse araya girmeyiz"

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde uzlaşmaya vardığı Soçi Mutabakatı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Peskov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "YPG, Suriye-Türkiye sınırından çekilmediği takdirde Türk ordusuyla karşı karşıya gelecek ve biz araya girmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

"Bir gecede çözülecek sorunlar değil"

Mutabakatın ardından bazı pürüzler oluşabileceğini kaydeden Peskov, "İlk etapta birçok pürüzle karşı karşıya kalıyoruz. Durum çok karmaşık ve bir gecede çözülecek sorunlar değil ancak çok önemli ve zorlu bir çalışma yürütülüyor." diye konuştu.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Suriye Anayasa Komisyonu toplantısına ilişkin, "Başlangıçta bu toplantının yapılması kararı olumlu bir sonuç ve önemli bir adım. Ancak kimse durumu toz pembe göremez. Süreç çok uzun ve zorlu olacak". dedi. 

Yorumlar (0)