YouTube sansürüne Fahrettin Altun'dan sert tepki

YouTube, Fahrettin Altun’un Şehit Diplomatlar Sergisi'nde gerçekleştirdiği konuşmayı 'nefret söylemi' gerekçesiyle kaldırdı.

GÜNDEM 01.07.2021, 23:31 02.07.2021, 15:31
YouTube sansürüne Fahrettin Altun'dan sert tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Şehit Diplomatlar Sergisi'nde yaptığı konuşmasında, 'Türk diplomatları şehit eden katil teröristler' ile ilgili sözlerini 'nefret suçu' sayarak sansürleyen YouTube'a sert bir dille tepki gösterdi.

"Hoşunuza gitse de gitmese de..."

Konu ile ilgili olarak kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Altun, "Hoşunuza gitsin ya da gitmesin, her fırsatta terörün dini, dili, ırkı olmadığını dile getireceğiz." dedi.

"Bu açıkça bir çifte standarttır"

Fahrettin Altun, YouTube sansürüne dair açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Üzülerek söylemek istiyorum ki Şehit Diplomatlar Sergisi'nde gerçekleştirdiğim konuşma YouTube tarafından sansürlendi. Yaptığım konuşma, sözüm ona nefret söylemi içeriyormuş. Lütfen dinleyin ve buna siz karar verin. Bu açıkça bir çifte standarttır, bu riyakarlıktır.

"YouTube teröristlere alan açıyor"

Müslümanlara ve İslam'a yönelik nefret söylemlerini görmezden gelen, terör örgütlerinin kara propagandalarına zorluk çıkarmadan alan açan YouTube, Türk diplomatlarımızı şehit eden katil teröristler ile ilgili söylediklerimizi nefret suçu olarak görüyor.

"Yerli ve milli platformlar şart"

Hoşunuza gitsin ya da gitmesin, her fırsatta terörün dini, dili, ırkı olmadığını dile getireceğiz. Bir defa daha gördük ki her alanda olduğu gibi iletişim ve medya alanında da yerli ve milli mecralara ihtiyacımız var. Yaşasın hakikat."

Yorumlar (0)