Yolculuk yasağını ihlâl edenlere hem para cezası hem karantina!

Gaziantep'te yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri dâhilinde uygulanan şehirler arası otobüs yolculuğu yasağına aykırı davranan 46 kişi, 3 bin 150’şer lira para cezasına çarptırıldı. Yolcular, ayrıca cezanın ardından 14 günlük karantinaya alındı. 

GÜNDEM 29.03.2020, 16:00 29.03.2020, 16:42
Yolculuk yasağını ihlâl edenlere hem para cezası hem karantina!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde şehirler arası otobüs yolculukları valilik iznine bağlandı. 

Gaziantep'te güvenlik güçleri, öğle saatlerinde şehre gelen bir yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüsün 44 yolcu ve 2 görevliyle birlikte İstanbul’dan geldiği belirtilirken, seyahat izin belgesine sahip olmadığı öğrenildi. 

Uygulama noktasında bulunan görevli sağlık ekipleri, yolcuların ateşlerini ölçtü. Kontrol sırasında bir yolcunun yüksek ateşe sahip olduğu tespit edildi. 

Bunun üzerine ateşi olan yolcu, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Diğer yolcular da İl Milli Eğitim Müdürlüğü pansiyonlarında 14 günlik karantinaya alındı. 

Valilik tarafından verilen ''Seyahat İzin Belgesi''ne sahip olunmaması ve yüzde 50 yolcu kısıtlaması kuralına uyulmaması sebebiyle yolcu başına 3 bin 150 lira para cezası veren polis ekipleri, otobüsü de bağladı.

Yetkililer, denetimlerin süreceğini kaydetti. 

Yorumlar (0)