Yol çalışması istemeyen mahalleliler, ekipleri böyle durdurdu

Bolu’da, belediye meclisi kararı ile mezarlık olduğu iddia edilen bir bölge üzerinden yol açmak için bölgeye gelen ekipler, bu kararı kabul etmeyen mahalle halkının iş makinelerinin altına yatması ile zor anlar yaşadı.

GÜNDEM 07.05.2022, 11:37 08.05.2022, 09:44
Yol çalışması istemeyen mahalleliler, ekipleri böyle durdurdu

Beşkavaklar Mahallesi’nde meydana gelen olayda, bölge halkı mezarlığın üzerinden yol yapılmasına itiraz ederek bölgeye gelen ekiplerle tartıştı. Bölge üzerinden yol açılması kararı bundan 6 sene önce belediye meclisinde görüşülmüş ve onay almıştı. 6 senenin ardından bir kez daha meclis gündemine gelen yol çalışması için bugün yapım işlerine başlama kararı alındı. Yol açmak için bölgeye gelen ekipler, Mahalle Muhtarı İsmail Candan öncülüğündeki mahallelilerden hiç beklemediği bir tepki ile karşılaştı. 

Ekipler, bölgede kayıtlı mezar olmadığını belirttiler

Bölgenin mezarlık olduğunu dile getiren vatandaşlar, bu girişime izin vermeyeceklerini belirterek iş makinelerini durdurmaya çalıştı. Ekipler ise geçmiş dönemde yapılan incelemeler sonucunda bölgede kayıtlı mezar olmadığını belirttiler. Bir vatandaşın ise iş makinesinin altına yatarak çalışmalara izin vermemesi ilginç görüntüler oluşturdu. Vatandaşların uyarısı ile aracı durduran makine sürücüsü, araçtan inerek çalışmaya ara verdi. Yaşanan durum üzerine Belediye Başkanı Tanju Özcan aranarak bilgi verildi. 

Mahalle muhtarının talimatı ile vatandaşlar alanı terk etti

Mahalle muhtarı ile telefonda görüşen Tanju Özcan, “Ekipleri o bölgeden şimdilik uzaklaştırıyorum. Ama o yol eninde sonunda açılacak. O yolu açmazsam ben de adam değilim” ifadelerini kullandı. Bu sözlerin üzerine yanıt veren Mahalle Muhtarı Candan, “Siz çalışmalarınızı yapın, ben köylümü şimdi uyarıyorum ve hepsini alandan çekiyorum. Siz çalışmalarınıza devam edin, biz çekiliyoruz” dedi. 

İş makineleri alana girince toprak altından kemikler çıktı

Tanju Özcan ile yapılan görüşme sonrası Mahalle Muhtarı Candan’ın çağrısı ile mahalle halkı bölgeden ayrıldı. Vatandaşların alanı terk etmesi ile birlikte Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler çalışmalarına yeniden hız verdi. İş makinelerinin toprak altı çalışmaları esnasında kemiklerin ortaya çıktığı görüldü. 

Yorumlar (0)