Yoksulların doktoru Prof. Dr. Dilmener, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin duayen hocalarından 78 yaşındaki Prof. Dr. Murat Dilmener, yakalandığı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

GÜNDEM 03.05.2020, 13:57
Yoksulların doktoru Prof. Dr. Dilmener, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti!

Prof. Dr. Dilmener'in vefat haberini, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek paylaştığı gönderide, “Bir değerli hocamızı daha Koronavirüs nedeniyle kaybettik. Prof. Dr. Murat Dilmener hocamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza baş sağlığı diliyorum” ifadeleriyle duyurdu.

Yoksulların doktoru 

Dilmener, 2004 yılında  İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, 135 profesör ile birlikte yoksul hastaları ücretsiz tedavi etmişti.

O dönem hakkında Maliye Bakanlığı tarafından soruşturma açılan profesörler için toplam 3.5 milyon liralık tedavi masrafını ödemeleri istenmiş, Dilmener'e 500 bin liralık borç çıkarılmıştı.

Konuyu yargıya taşıyan profesörler hastanenin döner sermaye gelirleriyle zor durumda olan hastaları tedavi ettiğini söylerken, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Daha sonra Yargıtay, hocaların bu paraları fakir hastaların tedavisi için kullandıklarına kanaat getirerek davayı temyiz edip kapatmıştı.

Yorumlar (0)