YKS'de kimler sokağa çıkabilecek?

İçişleri Bakanlığı, YKS süresince uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olanları açıkladı.

GÜNDEM 26.06.2020, 15:04 26.06.2020, 15:14
YKS'de kimler sokağa çıkabilecek?

Daha önce 81 ilin valiliğine "LGS ve YKS Tedbirleri" başlıklı genelge gönderen İçişleri Bakanlığı, bu genelgeye ek olarak yeni bir genelge daha göndererek kısıtlamalardan muaf olanları sıraladı.

İçişleri Bakanlığının gönderdiği "LGS ve YKS Tedbirleri" başlıklı ilk genelgede, 27-28 Haziran'da yapılacak YKS'nin (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) halk sağlığı açısından en uygun şartlarda yapılması için bazı önlemler alındığı anımsatıldı.

Ek genelgeye göre ise 27 Haziran Cumartesi günü saat 09.30-15.00 arasında ve 28 Haziran Pazar günü 09.30-18.30 saatleri arasında 81 il genelinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında bazı istisnalar olacak.

Peki yeni kararlara göre kimler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak?

1. Daha önceden yapılmış rezervasyonların ve bundan sonra yapılacak tur satışlarının olumsuz etkilenmemesi için halihazırda konaklayan ya da konaklama ve tur rezervasyonları yaptırmış yerli ve yabancı turistlerin rezervasyon yaptırdıkları konaklama tesisine ulaşımları (Havaalanı, otogar, gar, liman gibi toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları şehirlerarası yolculuklar), plajlardan yararlanmaları (konakladıkları tesise ait plaj bulunmaması halinde halk plajları dahil), müze ve ören yerleri ile tarihi, kültürel, dini anıtları, ibadethaneleri türbeleri ziyaretleri ile bu hizmetleri sunacak işletme veya yerlerde çalışanlar.

2. YKS'nin yapılacağı okulların veya sınav merkezlerinin etrafındaki kırtasiyeler, buralarda çalışanlar.

Mağduriyete neden olunmasın!

İçişleri Bakanlığı valiliklerden ve kaymakamlıklardan, ilgili mevzuat gereğince alınan kararların ivedilikle uygulanmasını, uygulamada herhangi bir aksaklığa izin verilmemesini ve mağduriyete yol açılmamasını istedi.

Uymayanlara ceza kesilecek

İçişleri Bakanlığının ilgili mevzuat gereğince aldığı kararlara uymayan vatandaşlara, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesine göre idari para cezası kesilecek.

Aykırılığın durumuna göre ilgili kanun maddelerine göre işlem gerçekleştirilecek. Konusu suç teşkil eden davranışlara dair Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi çerçevesinde gerekli adli işlemler yapılacak.

Yorumlar (0)