YKS 2022 sonuçları açıklandı: YKS birincisi hangi şehirden çıktı?

Yüksek Öğrenime Geçiş sınavının açıklanmasının sonrasında gözler birincinin hangi şehirde olduğuna çevrildi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sınavda birinci olan kişilerin şehrini açıkladı.

GÜNDEM 18.07.2022, 11:08 19.07.2022, 08:37
YKS 2022 sonuçları açıklandı: YKS birincisi hangi şehirden çıktı?

Milyonlarca kişinin sabırsızlıkla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçları günün erken saatlerinde duyuruldu. Sonuçların açıklanmasının ardından birçok kişi sınavın birincisini merak etmeye başladı. Alanının ve sınavın birincileri ise farklı şehirlerden çıktı.

ÖSYM Başkanı açıkladı

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, bugün duyurulan 2022-YKS sonuçlarının sonrasında oturumun birincilerinin şehirlerini açıkladı.

AYT ve TYT birincileri hangi şehirlerden çıktı?

Yapılan açıklamaya göre, “2022-YKS'de Temel Yeterlilik Testinin (TYT) birincisi Kocaeli’nden çıktı” denildi.

Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavında ise, sözelde birincilik Kayseri, eşit ağırlıkta birincilik İzmir, sayısalda birincilik Kayseri şehirlerinden oldu.

YDT birincisi hangi şehirlerden çıktı?

Yabancı Dil Testinin (YDT) birincileri ise Fransızca, Rusça, Arapça ve Almanca; İstanbul’dan çıkarken İngilizce ise Kocaeli şehirlerinden belirlendi.

Resmi sosyal medya hesabından paylaşım yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün adaylara tebrik mesajı yolladı ve başarılarının devamı etmesini diledi.

Yorumlar (0)