Yılmaz Özdil'e hapis cezası verildi!

Katıldığı bir televizyon programında, Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde Hulusi Akar'a hakaret etmesi nedeniyle hakkında dava açılan gazeteci Yılmaz Özdil'e 5 ay hapis cezası verildi.

GÜNDEM 11.11.2020, 19:17
Yılmaz Özdil'e hapis cezası verildi!

Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Milli Savunma Bakanı Akar'ın avukatı ile Bakanlık avukatları katıldı.

Özdil, duruşmaya katılmadı

Gazeteci Yılmaz Özdil ile avukatı ise salgın sebebiyle duruşmaya katılmayacaklarına dair dilekçe sundu.

Mahkeme, sanık ve avukatının istekte bulunması halinde, bulundukları yerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) platformu üzerinden duruşmaya katılma imkanlarının bulunduğunu ve daha önce de mazeret dilekçelerini sunduklarını hatırlatarak, bu tutumun davayı uzatmaya yönelik olduğu gerekçesi ile mazeret dilekçesini reddetti.

Özdil'in 3 yıl önce katıldığı bir televizyon programındaki konuşması ile Askeri Ceza Kanunu'nda yer alan "astlık-üstlük münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye matuf olarak alenen tahkir veya tezyif edici eylem ve hareket" suçunu işlediğini ifade eden savcı, sanığın 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Hulusi Akar ve Bakanlık avukatlarının beyanının alınması sonrasında hakim, kararını açıkladı.

Buna göre, söz konusu suçtan Özdil'e önce 6 ay hapis cezası veren mahkeme, takdir indirimiyle cezayı 5 aya düşürdü.

Ne olmuştu?

Özdil, 2017 yılında katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmasında, “Bakın, hayatı analitik çerçevede mukayese etmemiz gerekiyor. Örneğin, o dönemde yaşayan insanlar da 'ülkemiz işgal edilecek, savaş çıkacak' diye düşünmüyorlar. Ama bir anda kendilerini böyle bir şeyin içinde buldular. O dönem Genelkurmay Başkanı'nın başında Mustafa Kemal Atatürk var. Şimdi Allah korusun, ben Hulusi Akar ile gezmeye bile gitmem, ne savaşı? Kalp kırmak için söylemiyorum ama bunlar önemli makamlar.” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)