Yılın ilk Kabine Toplantısı yarın: Masada hangi konular var?

2023 yılının ilk Kabine toplantısı Beştepe'de yarın gerçekleştirilecek. Sözleşmelilere kadro ve EYT düzenlemesi gibi konular masada ele alınacak.

GÜNDEM 08.01.2023, 14:49
Yılın ilk Kabine Toplantısı yarın: Masada hangi konular var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde düzenlenen Kabine Toplantısı'nda, çalışma yaşantısına yönelik düzenlemeler adına Meclis takvimi masaya yatırılacak.

Sözleşmelilerin kadroya geçişi masada

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini barındıran kanun teklifi Kabine Toplantısı’nda ele alınırken söz konusu durumun hafta başında Meclis Başkanlığı'na gönderilmesi de görüşülecek. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gerçekleştirilecek görüşmelerinin sonrasında Genel Kurul’da görüşme sürecine adım atılacak.

Sözleşmelilere kadro düzenlemesi için de çalışmalar devam ediyor. AK Parti'nin oluşturduğu yasa teklifinin ilk olarak Meclis Başkanlığı'na gönderilmesi bekleniyor.

Söz konusu düzenlemeye göre, 400 bini geçkin sözleşmeli çalışan kadroya alınacak. Kadroya alınanlar, 1 senelik aday memur olacak.

Enflasyonla mücadele ele alınacak

Kabine Toplantısı'nın ele alacağı diğer konulardan bir tanesi de 7'inci yargı paketi. Düzenleme ile beraber “çat kapı” haciz işlemi rafa kaldırılacak. Uyuşturucu bağımlısı olan suçluların tedavisi adına özel cezaevleri inşa edilecek. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Kabine Toplantısı’nda sunum yapacağı ve düzenlemenin Meclis’e gönderileceği belirtiliyor.

Öte yandan enflasyon ile mücadele de masaya alınacak. Enflasyonda aşağı yönlü seyrin devam edebilmesi adına yol haritası da çizilecek.

Yorumlar (0)