Yılın ilk Kabine Toplantısı bugün: Masada hangi konular var?

Yılın ilk Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde bugün yapılacak. Toplantıda gündeme ilişkin önemli konular ele alınacak, yol haritası çizilecek. İşte 2023'ün ilk Kabine Toplantısı'nda masaya gelecek konular...

GÜNDEM 09.01.2022, 09:24 09.01.2023, 21:29 Hakan Öksüz
Yılın ilk Kabine Toplantısı bugün: Masada hangi konular var?

2023 yılının ilk haftası geride kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak yılın ilk Kabine Toplantısı merak ediliyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek toplantıda gündeme ilişkin önemli meseleler masaya gelecek.

EYT konusu ele alınacak

Kabine Toplantısı'nda ele alınacak başlıca konulardan biri, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin de içinde yer aldığı kanun teklifi olacak. Meclis Başkanlığı'na sunulacak kanun teklifinin ayrıntıları ele alınacak. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte 2 milyon 250 bin kişi, emekli olmaya hak kazanacak. Toplantıda çalışma hayatına yönelik çeşitli düzenlemeler de gündeme gelecek.

Enflasyonun düşürülmesi

Toplantıda masaya yatırılacak temel konulardan birinin de enflasyon sorunu olduğu kaydedildi. Enflasyondaki düşüşün sürdürülebilmesi için atılması gereken adımlar konuşulacak. Sürdürülebilir bir enflasyon düşüşünün sağlanması için yol haritası belirlenecek. Alım gücünün artırılması için ne gibi adımların atılması gerektiği ele alınacak.

Sözleşmeli personellere kadro

Sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi ile ilgili yasa teklifi de Kabine Toplantısı'nda masaya yatırılacak. AK Parti tarafından hazırlanan teklif üzerindeki son düzenlemelerin yapılacağı ve teklifin Meclis Başkanlığı'na sunulacağı tahmin ediliyor. Taslağın yürürlüğe girmesiyle birlikte 400 binden fazla sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi mümkün olacak. Kadroya geçirilen personellerin, 1 yıl boyunca "aday memur" statüsünde olacağı belirtildi. 

7. Yargı Paketi yolda

Toplantıda gündeme gelecek konulardan birinin de 7. Yargı Paketi olacağı tahmin ediliyor. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte "çat kapı" haciz işlemleri sona erecek. Uyuşturucu bağımlısı hükümlüler için özel cezaevleri inşa edilecek. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, toplantıda bir sunum yaparak konuya ilişkin ayrıntıları aktaracak. Toplantıda terörle mücadelenin yanı sıra dış politikadaki son gelişmeler de ele alınacak.

Yorumlar (0)