"Yıldırım-4 Munzur-Kutu Operasyonu" başladı

İçişleri Bakanlığı, 1006 personel ile Tunceli'de "Yıldırım-4 Munzur-Kutu Operasyonu"nun başladığını açıkladı.

GÜNDEM 29.07.2020, 13:57
"Yıldırım-4 Munzur-Kutu Operasyonu" başladı

İçişleri Bakanlığı, bölücü terör örgütü PKK lanetini ülke gündeminden tamamen çıkarmak ve bölgede barındığı öngörülen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Tunceli Jandarma Komutanlığı tarafından "Yıldırım-4 Munzur-Kutu Operasyonu"nun başlatıldığını duyurdu.

"Yıldırım-4 Munzur-Kutu Operasyonu"nda 67 operasyonel tim görev alıyor. Timler; Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli kahraman Jandarma Komandolardan, korkusuz JÖH'lerden (Jandarma Özel Harekat), yiğit PÖH'lerden (Polis Özel Harekat) ve Güvenlik Korucularından mütevellit toplam 1006 personelden oluşuyor.

İçişleri Bakanlığının açıklamasında 13 Temmuz'da başlatılan ve tamamı hâlen devam eden Yıldırım Operasyonları serisi hakkında şu bilgi verildi:

13 Temmuz: Yıldırım-1 Operasyonu (Cudi bölgesi merkez olmak üzere Şırnak kırsalında)

19 Temmuz: Yıldırım-2 Operasyonu (Cilo bölgesi merkez olmak üzere Hakkari kırsalında)

26 Temmuz: Yıldırım-3 Operasyonu ( Ağrı Dağı ve Çemçe-Madur bölgeleri merkez olmak üzere Ağrı-Iğdır-Kars illeri kırsalında)

28 Temmuz: Yıldırım-4 Operasyonu (Munzur-Kutu bölgesi merkez olmak üzere Tunceli kırsalında)

Yıldırım operasyonlarında 8 terörist etkisizleştirildi

Temmuz ayında İçişleri Bakanlığı koordinesinde başlatılan Yıldırım operasyonlarında şimdiye kadar 8 terörist etkisiz hale getirildi. 24 mağara, sığınak ve depo imha edilirken, çok sayıda silah ve mühimmat ile gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Sayı az olduğu için her taşın altına bakılıyor

783.562 kilometrekare yüzölçümüne sahip Türkiye'de 400 civarında terörist olduğu biliniyor. 2 bin kilometrekareye 1 teröristin düştüğü değerlendirildiğinde kahraman güvenlik güçlerinin her taşın altına bakması gerekiyor.

İçişleri Bakanlığı, yurt içinde PKK terörünün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik sürdürülen Yıldırım operasyonlarının, halkın desteğiyle "inançlı ve kararlı" bir biçimde, başarıyla sürdüğü belirtiliyor.

Kahraman güvenlik güçleri, milletin duasıyla terör örgütünü tarihe gömmeye yemin etmiş durumda.

Yorumlar (0)