YİK toplantısı sonrası kritik açıklama

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK), Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı.

GÜNDEM 11.08.2022, 19:20 12.08.2022, 12:03
YİK toplantısı sonrası kritik açıklama

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya, kurul mensupları Mehmet Ali Şahin, Köksal Toptan, İsmail Kahraman ile MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun katıldı. 

Altun, iki saat kadar süren toplantıya dair yazılı açıklamada bulundu. Buna göre, ülke dışında ve özellikle de Avrupa'da ülkemiz aleyhinde sürdürülen propagandalarla bunlara karşı alınacak olan önlemler hususunda istişarelerde bulunan YİK mensupları, bu kapsamda ülkemizdeki yabancı vakıfların ve buna benzer kuruluşların çalışmalarını da değerlendirdi.

Ülkemiz kalkınma ve demokrasi yolunda yol kat ettikçe, bağımsız adımlar atmaya devam ettikçe, Avrupa'nın ülkemize olan husumet seviyesinin de arttığına işaret eden YİK mensupları, AB (Avrupa Birliği) üyelik sürecinden sığınmacı ve terörle mücadele hususlarına, Avrupa'nın ülkemize karşı sergilediği riyakar, adaletsiz, haksız ve tutarsız tutumu vurguladı.

Kurul mensupları, Türkiye seçime yaklaştıkça sosyal medya kaynaklı yalan haberlerin ve milli birliğe zarar vermeye dönük provokasyonların artabileceğini dile getirerek, ülkemiz ile ilgili yalnızca sınır içinde değil ülke dışında da yoğunluk verileceği anlaşılan iftira kampanyalarına karşı alınacak olan önlemler üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Erdoğan: Türkiye'ye karşı öfkelerinin nedeni...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bahse konu toplantıda Avrupa'da Türkiye aleyhtarı sosyal ve siyasi alerjinin çok derin tarihi kökleri olduğunun altını çizerek, Avrupa'nın dini ve etnik fanatizmini hürriyet, insan hakları ve demokrasi gibi kavramların ardına sığınarak sergilediğini kaydetti.

'Batılı ülkelerin medeniyet değerleri' diye bütün dünyaya dayatılan ilkelerin kendi refah ve güvenlik düzeni tehdit altında olduğunda bizzat bu ülkelerce ayaklar altına alındığını birçok kez gördüklerini dile getiren Erdoğan, "Hak ve hürriyetler hususunda, hukuk devleti kılıfına sığdırılan nice faşist uygulamalara başvuranlar, bize karşı tam aksi bir çirkeflik içerisindedir. Avrupa'daki yurttaşlarımızın en insani taleplerine dahi sırtlarını dönenlerin, Türkiye'de istedikleri gibi at koşturma isteklerinin gerisindeki niyeti biz çok iyi biliyoruz. Türkiye'ye karşı öfkelerinin nedeni, toprak ve toplumsal bütünlüğünü bozdukları, devlet sistemini mahvettikleri yerlerde oynadıkları oyunu Türkiye'de de tekrarlayamamış olmalarındandır." yorumunda bulundu.

Öte yandan, MİT Başkanı Fidan da toplantıda bir sunum gerçekleştirdi.

Yorumlar (0)