Yiğitler yeni üniformayla görev başında

Nanoteknolojik kumaşların kullanıldığı, mevsimsel uyumlu, su itici özelliğe sahip yeni kamuflajlar, Doğu Anadolu Bölgesi'nde çetin kış şartlarında vatan nöbeti tutan Mehmetçiğe dağıtıldı.

GÜNDEM 26.01.2021, 10:55 27.01.2021, 09:48
Yiğitler yeni üniformayla görev başında

Kahraman Mehmetçik için, yüksek mukavemetli iplikler kullanılarak nanoteknolojik üretilen kumaşlarla hazırlanan, mevsimsel uyumluluğu bulunan ve su itici özelliğe sahip olan yeni "kamuflajlar", Hakkâri ilinin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütü PKK ile mücadele eden kahraman askerlerin kullanımına sunuldu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli için tasarlanan yeni kamuflajlar, Doğu Anadolu Bölgesi'nde çetin kış koşullarında vazife yapan kahraman Mehmetçik'e verildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığının üniforma iyileştirme ve geliştirme çalışmaları çerçevesinde 2019 yılında tasarımı tamamlanan, tedarik işlemleri Millî Savunma Bakanlığı tarafından 2020 yılında yapılan yeni desen ve yeni tip üniformalar, rüzgâr ceketleri ve yeni tip mukavemetli botlar, Hakkâri'deki Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığında vazife yapan yiğit askerlere dağıtıldı.

Yeni kamuflajların kumaşları nanoteknolojik üretimle elde edildi. Kumaşlarda ise yüksek mukavemetli iplikler kullanıldı.

Yeni kamuflajlar su itici özelliğe sahip. Haki renkte ve farklı desenle tasarlanan su geçirmez özelliğe sahip yeni kamuflajlar, soğuğa karşı yalıtımlı ve aynı zamanda hava alabilen tam ortopedik botlarla bütünleştirildi.

Yeni botların darbe emici özelliği de bulunuyor. Yeni botlar operasyonlarda kullanılabileceği gibi günlük mesaide hareket kısıtlamasına neden olmayacak yapıya da sahip.

Her türlü iklim şartlarına uygun olarak üretilen eğitim kıyafeti ve botları kullanmaya başlayan kahraman Türk askeri, karlı dağlarda hain terör örgütü mensuplarına geçit vermemeye devam ediyor.

Yorumlar (0)