YHT seferleri başlıyor! HES kodunu almayı unutmayın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin 28 Mayıs günü başlayacağını duyurdu. Bakan Karaismailoğlu, yalnızca internet üzerinden bilet satışı yapılabileceğini ve bilet satışlarının Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile yapılabileceğini ifade etti.

GÜNDEM 23.05.2020, 10:43 23.05.2020, 10:47
YHT seferleri başlıyor! HES kodunu almayı unutmayın

Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri, 28 Mayıs günü başlayacak.

Konuya ilişkin açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan geldi. 

"Sosyal mesafe kurallarına ve izolasyona dikkat edilecek"

Bakan Karaismailoğlu, yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin alınan önlemlerin sonuçlarını almaya başladıklarını kaydederek, demir yolları ulaşımında da normalleşme sürecine adım atıldığını bildirdi. 

Karaismailoğlu, "Normalleşme sürecinde yüksek hızlı trenler 28 Mayıs 2020 tarihinden itibaren Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara- Konya, Konya-İstanbul hatlarında günde toplam 16 sefer yapacak. 28 Mayıs’ta hatlardaki seferleri sosyal mesafe kurallarına ve izolasyona dikkat ederek başlatacağız." ifadelerini kullandı. 

"Bilet satışları HES kodu ile yapılabilecek"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, yalnızca internet üzerinden bilet satışı yapılabileceğini ve bilet satışlarının Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile yapılabileceğini ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, seyahatlerde Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile güvenli yolculuk yapılacağını belirterek, "Bu kod kısa mesaj ile alınabilecek. Bu kod ile seyahatte en üst düzeyde güvenlik sağlanacak." demişti.

Peki, HES kodu nasıl alınır? İşte ayrıntılar...

"Hayat Eve Sığar" uygulaması üzerinden "HES Kodu İşlemleri" kısmına giriş yapın. Ekranda çıkan "HES Kodu Oluştur" butonuna basın. 

Söz konusu işlemi SMS yoluyla gerçekleştirmek için izlenmesi gereken adımlar ise şu şekilde:

"HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla TC kimlik numaranızı, TC Kimlik Seri numarasının son 4 hanesini ve Paylaşım süresini gün sayısı olarak yazıp 2023'e SMS atın."

Yorumlar (0)