Yerli otomobil fabrikasının arazisi incelendi

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun 2022 yılında yerli otomobilin üretimi için fabrika kuracağı arazide inceleme yapıldı.

GÜNDEM 04.01.2020, 21:06
Yerli otomobil fabrikasının arazisi incelendi

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) heyecanla beklenen yerli otomobilinin üretileceği ve 2022 yılında inşaatının tamamlanarak faaliyete geçmesi beklenen fabrikanın kurulacağı arazide incelemeler yapıldı.

Garnizon Komutanı Sabuncu, araziyi anlattı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan askeri hara bölgesi; aralarında Garnizon Komutanı ve Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Albay Sacit Sabuncu, askeri bölgeye gelen Bursa Valisi Yakup Canpolat, İlçe Kaymakamı Yaşar Dönmez, AK Parti Bursa milletvekilleri Efkan Ala, Zafer Işık, Refik Özen ve Emine Yavuz Gözgeç ile AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman gibi önemli isimleri ağırladı. Garnizon Komutanı Sabuncu, araziyi incelemeye gelenlere bölge hakkında bilgi verdi.

"Bölgede hiçbir ağaç bulunmuyor"

Önemli isimlerin geldiği arazide yapılan incelemelerin ardından konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, fabrikanın inşaatı için zeytin ağaçları kesileceği iddiasını yalanladı. Işık, "Fabrikanın yapılacağı alan, boş ve kısmen sazlıkların bulunduğu çorak bir bölge. Bölgede hiçbir ağaç bulunmuyor" ifadelerini kullandı ve düzenlemelerin ilgili bakanlıklar tarafından yapılacağını söyledi.

Yorumlar (0)