Yeni yılda kritik düzenlemeler Meclis’e gelecek

Yeni yıla Meclis, ekonomi gündemiyle başlıyor. Erdoğan’ın son kabine toplantısı sonrasında açıkladığı kur korumalı mevduat sistemine dair düzenlemelerin de yer alacağı teklifin 4 Ocak tarihinde TBMM’ye sunulması bekleniyor. Doğalgazda kademeli tarifeye geçilmesine dair teklifin de kısa zamanda Meclis’e getirilmesi bekleniyor.

GÜNDEM 02.01.2022, 12:10
Yeni yılda kritik düzenlemeler Meclis’e gelecek

2022 senesine Meclis ekonomi mesaisiyle başlayacak.

Hazırlıkları devam eden ve 4 Ocak tarihinde Meclis’e sevki planlanan yeni yasa teklifinde Erdoğan’ın son kabine toplantısının ardından açıklamış olduğu pakete dair düzenlemeler bulunacak.

Yasa teklifiyle beraber, yeni geliştirilmiş olan Kur Korumalı Türk Lirası Mevduat ürününün yasal çerçevesi de oluşturulacak.

Mevduatların bu ürüne yönlendirilmesi için sağlanmış olan devlet desteğine dair Hazine’nin üstleneceği görevin ise yasal bir altyapısı oluşturulacak.

BES’te devlet katkısı artıyor

BES’te yüzde 25 olan devlet desteğinin 5 puanlık artışla yüzde 30 olması da yasa teklifinin içinde bulunacak. İhracatçı firmalara ise 1 puanlık kurumlar vergisi indirimi verilecek.

KDV için yeni düzenleme

Ekonomi yönetimi tarafından bunların yanında kripto para ve KDV düzenlemeleri için de çalışmalar sürdürülüyor.

KDV düzenlemesiyle beraber kimi sektörlerde indirim yaşanabileceği kaydedilirken, uygulamanın genel oranlarında sadeleştirme yapılabileceği de ifade ediliyor.

Kripto para düzenlemesi dahilindeyse bu alanda faaliyetlerini sürdüren kurumlara vergi ve sermaye şartı getirilebileceği kaydediliyor.

Doğalgaza da kademeli tarife

Yeni yasal düzenlemelerle beraber elektriğin ardından doğalgaz için de kademeli tarifeye geçilecek.

Müteahhitlerin uzun zamandır beklediği yapım işlerindeki fiyat farkı kararı da bitirilecek.

Yorumlar (0)