Yeni tip ehliyetler için son gün 31 Aralık 2022

Sürücü belgelerinin yenilenmesine yönelik bakanlıktan bir açıklama geldi. Bu açıklamaya göre yeni tip sürücü belgelerine geçmek için son gün 31 Aralık 2022 tarihi.

GÜNDEM 26.03.2022, 16:36 27.03.2022, 18:06
Yeni tip ehliyetler için son gün 31 Aralık 2022

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için artık sona yaklaşılıyor. Sürücü belgesi olan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar nüfus müdürlüklerine başvurarak 15 TL ödeme yapıp sürücü belgelerini yenilemeleri gerekiyor.

Sürücü belgelerini yenilemeyen vatandaşların sürücü belgeleri kanunen geçersiz sayılıyor. Bu şekilde araç kullandığı tespit edilen kişilere ‘Geçerlilik süresi dolan sürücü belgesi ile araç kullanmak’ fiilinden para cezası işlemi uygulanacak.

Yeni sürücü belgeleri PTT ile teslim edilecek

Sürücü belgelerini yenilemek isteyen vatandaşlar mobil uygulamadan, internet adresinden ya da Alo 199’dan randevu alarak gerekli evrakları temin edip nüfus müdürlüklerine gidiyorlar. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından basılan yeni sürücü belgeleri ise PTT kargo ile vatandaşlara teslim ediliyor. Başvuruda bulunan vatandaşlara yeni sürücü belgeleri ulaşana kadar kullanmaları için geçici sürücü belgeleri veriliyor. Vatandaşlar istemesi halinde bu geçici belgeleri e devlet üzerinden de alabiliyorlar.

Başvuru ücretleri anlaşmalı bankalardan ya da internet üzerinden yatırılabiliyor

Sürücü belge yenileme işleminin gerçekleştirilebilmesi için eski tip sürücü belgelerinin ibraz edilmesi gerekiyor. Öte yandan 15 TL başvuru ücretinin ise başvurudan önce anlaşmalı bankalardan ya da internet adresi üzerinden yatırılması gerekiyor. Bununla birlikte vatandaşların sağlık kuruluşuna giderek ‘sürücü olur’ raporunu da almaları gerekiyor.

Yorumlar (0)