‘Yeni normal’ turizmcilerin yüzünü güldürdü: “Pandeminin acısı çıkacak”

Türkiye’de tam kapanma ve ardından kademeli normalleşme dönemiyle vaka sayıları hedeflenen 5 bin sayısına kadar düşüşünü sürdürüyor. Turizmciler yeni normal dönemi için hazırlıklarını bitirdi. Sektör temsilcileri pandemiye karşın 1 Haziran sonrası için gelen rezervasyon taleplerinden son derece memnun.

GÜNDEM 30.05.2021, 10:12
‘Yeni normal’ turizmcilerin yüzünü güldürdü: “Pandeminin acısı çıkacak”

Vaka sayılarının 5 binlere yaklaşmasıyla beraber, Bakan Mehmet Ersoy’un geçtiğimiz aylarda açıklamış olduğu 30 milyon turist hedefini yakalamak için turizm deneyimleri hız kazandı.

Günlük vaka sayılarında son olarak 29 Mayıs verileri açıklandı. Buna göre günlük vaka sayısı 7 bin 656'ya kadar düştü.

1 Haziran tarihinde açıklanacak olan normalleşme adımları tamamlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fahrettin Koca’nın yeni normal için 1 Haziran tarihini göstermesi turizmcileri de heyecanlandırdı. Normalleşmeyle beraber yurt içinden ve yurt dışından ziyaretçilerini ağırlamayı tanıtım amacıyla ‘yeni normal hazırlıkları’ bitirildi.

“Rezervasyon talepleri tekrar yüzümüzü güldürdü”

Turizm acenteleri tarafından ise rezervasyon taleplerine karşı yoğun bir mesai yapılıyor. Sektör temsilcilerinden olan Becer, “11 senedir turizm sektöründeyiz. Bizler de firma gibi umutsuzduk ancak tekrar gelen rezervasyon taleplerini görünce yüzümüz güldü. Sektör olarak bu sezonda rekor kıracağız. İç pazarda özellikle büyük bir hareket sağlayacağız.” dedi.

“1 Haziran itibarıyla göç başlayacak”

Rusya’nın uçuş yasaklarını uzatmasının ardından Ağustos ayına dek Rus turist yerine yerli turistin tatil mekanlarını dolduracağını kaydeden Becer, “1 Haziran itibarıyla Ege ve Akdeniz bağlantıya göç başlayacağını ifade edebilirim. Aşılamanın hızlanmasıyla beraber tekrar Avrupa’dan yoğun bir talep göreceğimizi düşünüyorum. Bu yılın tatil sezonu mart ayında değil de haziranda başlamış olsa da inanıyorum ki pandemi zamanının acısı çıkacak.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)