Yeni metrobüslerin test sürüşleri başladı

İstanbul'da kullanılması planlanan yeni metrobüs araçları için test sürüşleri başladı. Araçların kapasitesinin de artırıldığı öğrenildi.

GÜNDEM 29.10.2019, 17:43
Yeni metrobüslerin test sürüşleri başladı

Her gün yaklaşık 1 milyon İstanbulluyu taşıyan metrobüsler, duraklarda yaşanan izdiham haberleriyle gündemden hiç düşmüyor. Özellikle Altunizade metrobüs durağında yaşanan sıkıntılar sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından metrobüs sistemindeki problemlerin çözüme kavuşması adına yeni projeler üzerinde çalışıldığı açıklanmıştı.

Metrobüs sistemini iyileştirme projelerinin en önemli ayağını ise yeni metrobüs araçları oluşturuyor. Habertürk yazarı Esra Boğazlıyan, test sürüşüne başlayan yeni metrobüs araçları üzerine İBB Trafik Ulaşım Komisyonu üyesi Dr. Suat Sarı ile konuştu.

Kapasite 290 kişi oluyor

İran menşeili bir firmanın Bursa'da ürettiği Akia marka araç test sürüşüne başladı. Suat Sarı, yolcu memnuniyeti olursa araçların siparişi verilerek Bursa'da üretimine başlanacağını ifade etti. Şu anda dolaşımda olan metrobüsler 160-165 yolcu kapasiteli. Yeni metrobüsler ise 290 yolcu kapasitesine sahip olacak. Sarı, çift körüklü otobüslerin yüksek yolcu kapasitesi sayesinde 3 metrobüs yoğunluğunu alabileceğinin altını çizerek, "Şu anda test edilen araç dizel motora sahip. Ancak firma elektrikli araçların üretimini de yapabilir. Metrobüsün mutlaka elektrikli olması gerekir. Araç test ediliyor. En az 100 seferde denenmeli” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)