Yeni kamulaştırma ve sit alanı kararları

Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

GÜNDEM 07.11.2019, 07:08
Yeni kamulaştırma ve sit alanı kararları

Başkent Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi sınırları içerisinde bulunan "Belpınar Fosil Yatakları Doğal Sit Alanı" kesin korunacak hassas alan olarak ilan edildi; İstanbul, Manisa, Bursa ve Kırklareli'ndeki bazı taşınmazların enerji projeleri gerekçesiyle acele kamulaştırılması kararı alındı.

Kararlar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararlarına göre, başkent Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi sınırları içerisinde bulunan Belpınar Fosil Yatakları Doğal Sit Alanı'nın koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucu bu alan "kesin korunacak hassas alan" olarak tescillendi ve ilan edildi.

Enerji projeleri için acele kamulaştırma kararları da yayımlandı

Mahmut Şevket Paşa-1 Rüzgar Enerji Santrali'nin yapımı için İstanbul'un Silivri, Alares Rüzgar Enerji Santrali'nin inşası için Manisa'nın Alaşehir, Güney-1 Rüzgar Enerji Santrali'nin yapımı için Bursa'nın Karacabey ve Kıyıköy Rüzgar Enerji Santrali için Kırklareli'nin Vize ilçelerindeki bazı taşınmazların, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge "kentsel yenileme alanı" oldu

Konya ilinin Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında bulunan bölge "kentsel yenileme alanı" oldu.

Kentsel yenileme alanı kararı, 5366 sayılı "Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun"un ikinci maddesine dayanılarak alındı.

Güneysu Millet Bahçesi Projesi için kamulaştırma kararı

Rize ilinin Güneysu ilçesine bağlı Ulucami Mahallesi'ndeki bazı taşınmazlar da "Millet Bahçesi Projesi"nin hayata geçirilmesi için Güneysu Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Yorumlar (0)