Yeni kalkınma genelgesi duyuruldu! 4 yılı kapsıyor

2024-2028 yılları arasını kapsayan “12’inci Kalkınma Planı Genelgesi”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

GÜNDEM 10.06.2022, 09:04 10.06.2022, 13:12
Yeni kalkınma genelgesi duyuruldu! 4 yılı kapsıyor

4 senelik dönemde ülke kalkınması adına atılacak adımların şekillendiği genelge kapsamında 26 adet çalışma grubu ile 54 özel ihtisas komisyonu oluşturuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren genelgenin 2053 vizyonu kapsamında belirlendiği bildirildi. 2024-2028 yılları arasında gerçekleştirilecek olan çalışmalar neticesinde, refah seviyesinin artırılması ve adil paylaşımın tesis edilmesi hedefleniyor. 

Sosyal kalkınma ve ekonomide atılan adımlar devam edecek

Açıklanan genelge kapsamında, sosyal kalkınma ve ekonomide atılan adımların devam edeceği duyuruldu. Savaş, akaryakıt krizi ve gıda kıtlığı pek çok unsurun küresel ekonomiyi derinden etkilediği belirtilen açıklamada, bu dengesizliğin giderilmesi adına yürütülen çalışmalara öncelik verileceği paylaşıldı. 

54 özel ihtisas kurumu oluşturuldu

4 senelik kalkınma genelgesi kapsamında kamu kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyonu Strateji ve Bütçe Başkanlığı sağlayacak. Genelge çerçevesinde tarımdan güvenliğe, hayvancılıktan turizme kadar pek çok başlıkta faaliyet yürütecek toplam 54 adet özel ihtisas komisyonu oluşturuldu. Bunun yanı sıra açıklanan genelgede 26 adet yeni çalışma grubunun da kurulduğu paylaşıldı. Branşında uzman isimler tarafından oluşturulan bu gruplar, kalkınma, sanayi, dış ticaret, iş sağlığı ve bağımlılıkla mücadele gibi pek çok başlık altında çalışmalar yürütecek. İlerleyen süreçte ihtiyaç duyulması halinde yeni komisyon ve çalışma gruplarının da oluşturabileceği açıklandı. 

Yorumlar (0)