Yeni dönem başladı: İlk uçak İstanbul'a indi

Ermenistan'dan ülkemize seferleri bugün başlatılan FlyOne Hava Yolları'na ait olan uçak, İstanbul Havaalanı'na geldi.

GÜNDEM 02.02.2022, 21:26 03.02.2022, 15:38
Yeni dönem başladı: İlk uçak İstanbul'a indi

Ermenistan'dan ülkemize seferleri bugün itibarıyla başlatılan FlyOne Hava Yolları'na ait olan uçak, İstanbul Havaalanı'na iniş yaptı.

Ermenistan ile Türkiye arasındaki normalleşme süreci çerçevesinde başlatılan İstanbul-Erivan uçak seferinin ilki gerçekleşti.

Erivan Uluslararası Zvartnots Havaalanı'ndan kalkış yapan, içerisinde 64 yolcunun yer aldığı uçak, saat 19.40 sularında İstanbul Havaalanı'na indi.

Ermenistan ile normalleşme adımları

Bakan Çavuşoğlu, "Bir yandan Ermenistan ile Azerbaycan arasında güven artırıcı adımlar atılmakta, bir yandan da bizim de Ermenistan ile kendi aramızda Ermenistan-Azerbaycan arasındaki gibi güven artırıcı adımlara paralel şekilde adımlar atmamızda yarar gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın da uygun görmesiyle Serdar Kılıç'ı özel temsilci olarak atadık." demişti.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vaan Unanyan ise sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, "Parlamento Başkan Yardımcısı Rubinyan, Türkiye ve Ermenistan arasındaki diyalog süreci çerçevesinde özel temsilci olarak görev yapacak." sözlerini sarf etmişti.

Yorumlar (0)