Yeni Akit "Rotschild"leri karıştırdı

Yeni Akit Mike Pence ve Tayyip Erdoğan görüşmesine ilişkin haberinde ünlü Rotschild ailesinin genç üyesi David Mayer de Rotschild ile ekonomist David Rotschild'i karıştırdı.

GÜNDEM 18.10.2019, 09:13 18.10.2019, 11:31
Yeni Akit "Rotschild"leri karıştırdı

Yeni Akit'te "David Rotscshild'den dikkat çeken Erdoğan tweeti" başlığıyla servis edilen haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'le görüşmesine değiniliyor. Ardından ikilinin 4 saat 20 dk süren görüşmesi sonucu mutabakata varılan noktalarla ilgili basına da duyuru yapıldığı belirtildikten sonra Bakan Çavuşoğlu'nun "ateşkes değil, ara verdik." vurgusunun altı çiziliyor. 

Haberin buradan sonrası ise basının güvenirliğini ve bilgi iletmedeki sorumluluğunu sorgulatır nitelikte.

Yeni Akit'in yaptığı haberde ekonomist olarak New York'ta Microsoft Araştırma'da görev yapan yukarıdaki tweetin sahibi David Rotschild'in twitter gönderisi ünlü finans kapital zengini Rotschild ailesinin en genç fertlerinden David Mayer de Rotschild'in gönderisi gibi aksettirildi. 

Ekonomist David Rotschild kimdir?

Pensilvanya Üniversitesi'nde uygulamalı ekonomi alanında doktora sahibi olan D.Rotschild aynı zamanda Kolombiya Uygulamalı İstatistik Merkezi üyesi. 

Ünlü ailenin ferdi olan David Mayer de Rotschild kim?



Sir Evelyn de Rotschild ve Victoria Lou Schott'un oğlu olan Mayer Rotschild 1978 doğumlu bir maceracı,ekolojist ve çevre aktivisti.Kendisinin kullandığı twitter hesabı ise şöyle görünüyor.

Yorumlar (0)