Yazılım açığından faydalandı…142 bin TL çekti

İzmir’e bağlı Torbalı belediyesindeki PTT şubesinde bulunan ATM’nin yazılım eksiğinin olduğunu fark eden zanlı, 5-20 Nisan tarihlerinde ara ara ATM’ye giderek 142 bin 830 lira tutarında para çekimi sağladı. ATM sayımı ve incelemesinin sonrasında bir açıklık yaşandığının fark edilmesinin sonrasında inceleme gerçekleştiren jandarma birimleri, şüpheli kişiyi dikkatli tetkikler sonucunda teşhis ederek kıskıvrak bir şekilde yakaladı.

GÜNDEM 29.04.2022, 17:54 01.05.2022, 11:57
Yazılım açığından faydalandı…142 bin TL çekti

Alınan bilgilendirmeye göre meydana gelen olay, Torbalı’ya bağlı olan Ayrancılar Mahallesi'nde bulunan bir PTT şubesinin ATM’sinde yaşandı. PTT çalışanları, ATM’de sayım yaptıkları sırada 142 bin 830 TL tutarında bir miktarın eksik çıktığını ve 5-20 Nisan aralığında oluşan yazılım açığından yararlanarak paranın alındığı açıklandı.

Suçüstü yapıldı

Meydana gelen konu için inceleme gerçekleştirerek aksiyon alan Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü güçleri, banka şubesinin ve ATM’nin güvenlik kamerasındaki görüntülerini, yapılan hesap işlemlerini ve belgeleri sıkı bir şekilde incelemeye aldı. Yapılan bu araştırmalar sonucunda jandarma tarafından şüpheli olan M.D.'nin parayı aldığı fark edildi. ATM'den para çekmek için tekrar aynı yere gelen şüpheliye gerçekleştirilen operasyonla beraber suçüstü yapıldı. Gözaltına alınması gerçekleşen şüphelinin aldığı 142 bin 830 lira tutarında ki para da PTT şubesine geri iade edildi.

Gözaltına alınan şüpheli M.D.'nin adli işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Yorumlar (0)