Yaz sezonu başlarken turistler Türkiye'ye gelmeye başladı

Yaz sezonu yaklaşırken koronavirüs tedbirleri kapsamında hazırlıklarını tamamlayan Muğla'ya, Rusya'dan 151 kişilik turist grubu indi.

GÜNDEM 22.03.2021, 11:56 23.03.2021, 10:41
Yaz sezonu başlarken turistler Türkiye'ye gelmeye başladı

Tatil sezonu yaklaşırken tatil planları yapmaya başlayan turistler, Türkiye’ye akın etmeye başladı.

Tedbirler alındı, hazırlıklar tamamlandı

Muğla, yeni sezonun ilk misafirlerini ağırlarken misafirler için gerekli bütün hazırlıkların yapıldığı ve tedbirlerin alındığı görüldü. Koronavirüsle mücadele kapsamında tedbirler konusunda taviz verilmediği Muğla’da, bölgede otellere ve plajlara gelen misafirlerin sosyal mesafe kuralı çerçevesinde hareket etmeleri sağlanıyor. 

Sezonun ilk uçağı Rusya’dan

Yaz sezonu yaklaşırken Muğla Dalaman’a ilk turist grubu Rusya’dan geldi. 19 Mart’ta Dalaman’a inen 151 kişiden oluşan Rus turist grubunun, Fethiye ve Marmaris’i tercih ettiği belirtildi.

“Türkiye’nin güvenli olduğunu düşünüyorum”

Muğla’ya gelen turist grubunda yer alan turistler Türkiye ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Muğla’yı çok sevdiklerini söyleyen L. Belova, Muğla’ya daha önce de geldiklerini belirtti. Ayrıca Türkiye’nin pandemi açısından güvenli bir ülke olduğuna ve tüm önlemlerin alındığına dikkat çekti.

Bir başka turist Inna Khelman, Türkiye’de pandemi kapsamındaki sosyal mesafe ve maske gibi kurallara uyulduğunu ve bu yüzden tatil için Türkiye’yi seçtiğini ifade etti. Anetasia Cherkassenko ve Denis Cherkassenko, daha önce tatil için Türkiye’yi birçok kez tercih ettiklerini dile getirirken, Muğla’nın cennetten bir köşe olduğunu, pandemi sebebiyle de oldukça güvenli bir ülke olduğunu aktardı.

Hareketliliğin artması bekleniyor

Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz da turist hareketliliğiyle ilgili açıklama yaparken, nisan ayından itibaren Rusya ve İngiltere’den, Muğla’ya önemli bir turist hareketliliğinin gerçekleşmesini beklediklerini kaydetti.

Yorumlar (0)