Yavuz Bahadıroğlu mahlasıyla tanınan yazar Niyazi Birinci hayatını kaybetti

'Yavuz Bahadıroğlu' adı ile bilinen tarihçi ve yazar Niyazi Birinci yaşamını yitirdi.

GÜNDEM 22.01.2021, 00:55 23.01.2021, 11:57
Yavuz Bahadıroğlu mahlasıyla tanınan yazar Niyazi Birinci hayatını kaybetti

'Yavuz Bahadıroğlu' ismi ile bilinen tarihçi ve yazar Niyazi Birinci hayatını kaybetti.

Yavuz Bahadıroğlu kimdir? Niyazi Birinci kimdir?

1971 yılında İstanbul’da gazeteci olarak göreve başladı. Çeşitli basın organlarında araştırma-inceleme, fıkra yazarlığı, röportaj yapma gibi görevler yürüttü. Gazete, dergi ve firma yöneticisi olarak görev yaptı. Basın mensubu görevini röportajcı ve muhabir olarak devam ettirirken, çocuklara yönelik eserler de üretti. Yüzlerce hikaye ve çocuk romanı yayımlandı. Aynı dönemde köşe yazarlığı da yaptı.

Asıl çıkışını ve kitleler halinde tanınmasını 'Yavuz Bahadıroğlu' ismi ile yazdığı romanlarla gerçekleştirdi. İlk romanı olan 'Sunguroğlu' ve akabinde ürettiği 'Buhara Yanıyor' adlı romanı, Türkiye'de son çok satılan romanlar arasına girdi. Genel itibarıyla Osmanlı İmparatorluğu'nun çeşitli dönemlerini konu alan 30'dan fazla romanı bulunmaktadır. Son olarak piyasaya çıkan kitaplarından biri, 'Biz Osmanlıyız' adlı romandır. 

Araştırma, hikaye, roman, oyunlar, çocuk kitapları, film haline getirilmiş senaryolar ve fikri eserler olmak kaydıyla, çok sayıda çalışmaya imzasını attı. Türkiye'de ve yurt dışında çeşitli hususlarda binlerce konferans verdi, çok sayıda kurum ve kuruluş tarafından ödüle layık görüldü. Yazarın iki kitabı, Kültür Bakanlığı tarafından yayımlandı. Son olarak köşe yazarlığı ve ulusal bir radyoda yorumculuk görevini üstlendi.

Yorumlar (0)