Yavaş ve İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nu kızdırdı: Adaylıktan çekilin uyarısı!

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak için şartları zorlamaya başlaması Kemal Kılıçdaroğlu'nu kızdırdı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarının kendi işlerine odaklanmasını istedi.

GÜNDEM 13.05.2022, 12:50 13.05.2022, 17:58
Yavaş ve  İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nu kızdırdı: Adaylıktan çekilin uyarısı!

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasında ciddi bir Cumhurbaşkanlık seçimleri için adaylık yarışı var.

Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'nun adaylık konusunda son günlerde daha da çok öne çıkıyor olmaları CHP’ de tartışmalara sebep oluyordu.

Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz’e gerçekleştirdiği gezisi de bardağı taşıran en son damla oldu.

Herkes kendi görevi ile ilgilensin

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ila Ekrem İmamoğlu'na çok net ve açık bir uyarı yaptı.

Belediye başkanlarının kendi işleriyle ilgilenmesi gerektiğini ifade eden CHP Lideri, bütün isimlerin belediye başkanı seçildikleri dönem sona erene kadar kendi görevlerini devam ettirmelerini istedi.

"Belediye başkanlarımızın kendi işlerine odaklanmaları gerek"

Gazeteci Fikret Bila'ya açıklama yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bizler 6’lı masa üyeleri olarak cumhurbaşkanı adayımızın hangi nitelikleri taşıması gerektiğini belirledik. Cumhurbaşkanı adayını 6 lider birlikte belirleyeceğiz. 6 lider belirlenen adayın arkasında duracak. Bu konuda herhangi bir değişiklik söz konusu değil. CHP’li belediye başkanlarına gelince de belediye başkanlarımızın kendi işlerine odaklanmaları gerek."

"Seçildikleri dönem sona erene kadar görevlerini devam ettirmeliler"

Açıklamalarına devam eden Kılıçdaroğlu, " Belediye başkanlarımızın, seçildikleri dönem sona erene kadar görevlerini devam ettirmeliler. Başkanlarımızın halka verdikleri sözleri yerine getirmeleri gerek" dedi.

Yorumlar (0)