Yasaklar geri mi dönüyor? Bilim Kurulu bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın koronavirüsle mücadelede önceki gün yaptığı açıklamada gidişata göre 14 gün içinde yeni yasaklar gelebileceği sinyali vermesinin ardından bilim kurulu son değerlendirmeler için bugün bir kez daha toplanacak.

GÜNDEM 17.03.2021, 11:18 18.03.2021, 10:40
Yasaklar geri mi dönüyor?  Bilim Kurulu bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salgınla mücadelede önümüzdeki 14 günün kritik rol oynayacağı açıklamalarının ardından ne gibi tedbirler alınacağı bugün saat 17.00’da toplanacak bilim kurulu toplantısında netlik kazanacak.

Kısıtlamalar yeniden devreye girebilir

1 Mart itibariyle koronavirüs verilerinin toplandığı tabloya göre hareket edilerek ülke genelinde normalleşme için ilk adımlar atılmaya başlandı. Ancak vaka ve hasta sayılarında endişe verici rakamların yeniden görülmeye başlanmasıyla beraber önümüzdeki 14 günlük sürecin takibiyle beraber rakamlarda herhangi bir azalma yaşanmaması durumunda yeniden kısıtlamalar devreye sokulacak.

Koronavirüsün mutasyona uğramasıyla beraber vaka ve hasta sayılarında artışın yaşanması hükümet yetkililerini yeniden ek tedbirler almaya itiyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ında ifadelerine göre salgın kontrol altına alınamazsa kısıtlamalar yeniden geri gelecek.

14 gün çok kritik

Koronavirüs salgını ve kısıtlamalara ilişkin önceki gün açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki 14 günün salgınla mücadelede çok kritik bir eşik olduğunu belirterek tablodaki veriler aşağı çekilemezse kısıtlamaların yeniden ele alınabileceğinin işaretlerini vermişti.

Bu kapsamda 14 gün boyunca takip edilecek salgının seyri doğrultusunda Türkiye haritasının genel olarak kırmızıya dönmesi durumunda ise kısıtlamalara yeniden başlanacak. Fakat tablonun iyimser veriler göstermesi durumunda ise normalleşme için yeni gevşeme adımları gündeme gelecek.

Bilim Kurulu bugün toplanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında Bilim Kurulu' bugün saat 17.00’de video konferans yoluyla toplanacak. Gerçekleştirilecek toplantının hemen ardından da yazılı bir açıklama yapılacağı duyuruldu.

Yorumlar (0)