Yasağın ardından Bodrum girişinde araç kalmadı!

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan önlemler dâhilinde 31 şehre giriş ve çıkışın yasaklanmasının ardından Bodrum’a şehir dışından gelen araç sayısında büyük oranda azalma kaydedildi. Bodrum girişinde yok denilecek kadar az araç olduğu fark edildi. 

GÜNDEM 04.04.2020, 14:53 04.04.2020, 14:54
Yasağın ardından Bodrum girişinde araç kalmadı!

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan önlemlerin artırılmasının ardından Bodrum’un tek girişi olan Kaynar mevkiindeki Torba uygulama noktasından araç girişi gerçekleşmedi. Güvenlik güçleri, Milas ve Yatağan girişlerini yabancı plakalı araca kapatarak tatilcilerin Bodrum’a gelmesini önledi. 

Torba trafik kontrol noktasında gece saat 00.00’da başlayan uygulamayla beraber meydana gelen kilometrelerce araç kuyruğu, artık yerini sessizliği bıraktı. 

Polis ekipleri, Bodrum ilçesine girecek araçlara teker teker seyahat sebeplerini sordular. Bazı araçlarda seyahat izin belgesi vardı. Bazıları ise Bodrum’da ikamet ettikleri gerekçesiyle geçişlerine müsaade edildi. 

Günde ortalama 120 bin aracın giriş yaptığı Bodrum ilçesinde son iki haftada alınan seyahat yasağı kararıyla birlikte bu sayı 5 bine kadar geriledi. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın 31 kente giriş çıkışların yasaklandığını duyurmasının ardından Bodrum’a gelen araç sayısı neredeyse yok denilecek kadar az oldu.

Şanlıurfa’dan belge ile Bodrum’a gelen bir vatandaş, akrabasının rahatsızlığı sebebiyle ilçeye geldiğini kaydederek, "Doğru ve yerinde bir karar alınmış, herkesin dikkatli olması lazım. Ben 12 kontrol noktasından geçerek gelebildim. İzin kâğıdıyla geldim, zaten hemen geri döneceğiz kalmayacağım Bodrum’da." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, bir gün önce kilometrelerce araç kuyruğunun meydana geldiği kontrol noktasında bugün hiç araç olmaması dikkat çekti.  

Yorumlar (0)