Yargıtay’dan tarihi karar: Cimri olmak boşanma sebebi 

Yargıtay, boşanma davalarının seyrini değiştirecek bir karar vererek “cimri ve bencil” olmayı boşanma sebebi kabul etti. 

GÜNDEM 01.04.2021, 12:26 01.04.2021, 18:26
Yargıtay’dan tarihi karar: Cimri olmak boşanma sebebi 

Bir boşanma davasında temyize giden dosyayı değerlendiren Yargıtay, “aşırı cimri ve bencil olmayı” boşanma sebebi olarak saydı. Yüksek Mahkeme, eşinin hakaretine ve aşırı cimriliğine maruz kalan kadının “tazminat almasına” karar verdi.

Eşinin devamlı olarak küfürlerine ve hakaretlerine maruz kaldığını, aşırı cimri ve bencil olduğunu, yalan söylediğini, çocuklarına ve kendisine karşı ilgisiz olduğunu belirterek boşanma davası açan genç bir kadın, maddi ve manevi tazminat istedi.



50 bin TL manevi ve 50 bin TL de maddi olmak üzere toplamda 100 bin TL tazminat ve çocuklar için bin, kendisi için de bin TL olmak üzere toplamda 2 bin TL’lik iştirak nafakası bağlanmasını talep etti.

“Taşınmadığımız için boşanma davası açtı”

Eşinin hakkında söylediği tüm iddiaları reddeden davalı erkek ise eşinin, ailesinin bulunduğu şehirde yaşamak istediğini ve kendisinin bunu kabul etmediğini, bunun üzerine eşinin boşanma davası açtığını belirtti. 

Böyle bir sebeple evliliğin bitirilmemesi gerektiğini savunan davalı eş, “davanın reddini talep etti”.



Boşanma gerçekleşti

1.Aile Mahkemesi, davalı eşin görevlerini yerine getirmediği ve eşi ile çocuklarına karşı cimri olduğu gerekçesiyle “erkeği tam kusurlu sayarak” boşanmayı onayladı.

Her bir çocuk için 400’er TL iştirak nafakası belirlenirken 15 bin Tl de maddi tazminat ödenmesine karar verildi. 

Yorumlar (0)