Yargıtay, Kadir Şeker’in cezasının bozulmasını istedi 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadir Şeker’e verilen hapis cezasının yüksek olduğunu belirterek 1’inci Ceza Dairesi’ne, cezanın bozulması yönünde istek gönderdi. 

GÜNDEM 13.10.2021, 17:11
Yargıtay, Kadir Şeker’in cezasının bozulmasını istedi 

Konya Selçuklu’da Piri Reis parkında Özgür Duran isimli şahsın, sevgilisi Ayşe Dırla’yı darp etmesi sebebiyle olaya müdahale eden Kadir Şeker, arbede sırasında Özgür Duran’ı bıçaklamış ve şahıs hayatını kaybetmişti.  

12,5 sene hapis cezası verildi 

Gerçekleşen cinayetin ardından Kadir Şeker, 14 Ekim’de görülen duruşmada “kasten öldürme” suçuyla müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Şeker’in cezası, “suçu tahrik altında işlediği” gerekçesiyle 15 seneye düşürüldü ve sonrasında da “iyi hal indirimi” ile 12 buçuk seneye indirildi. 



Özgür Duran, Ayşe Dırla, Kadir Şeker

Yargıtay, cezayı çok buldu 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise Kadir Şeker’in dosyası hakkında görüşünü 1. Ceza Dairesi’ne iletti. Başsavcılık, Konya mahkemesinin Şeker’e verdiği cezayı fazla buldu ve kararın bozulmasını istedi. 

“Toplumda adalet duygusu zayıflamış” 

Kadir Şeker’in ağabeyi Hidayet Fatih şeker ise konu hakkında şu yorumlarda bulundu: “Yargının kararına saygımız sonsuz. Yargı ne derse o olur. Kamuoyu zaten cezanın yüksek olduğunu belirtiyordu. Biz de biliyorduk. Kadına şiddet olaylarında Kadir’in ismi ve cezası sık sık gündeme geliyor. Toplumda adalet duygusu zayıflamış. Cezanın azaltılması, insanlar için bir umut olacaktır.” 

Yorumlar (0)