Yargıtay, HDP'ye inceleme başlattı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile ilgili inceleme başlattı. HDP'li milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekelerin örneği ve Kobani iddianamesi de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan talep edildi.

GÜNDEM 02.03.2021, 20:24
Yargıtay, HDP'ye inceleme başlattı

Yargıtay Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılarak, eski HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da sanıklar arasında yer aldığı 108 sanıklı Kobani iddianamesinin ekleri ile beraber iletilmesini istedi.

Fezleke örneği de istendi

Kobani soruşturması çerçevesinde, mevcut HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da aralarında bulunduğu HDP'li 9 vekil hakkında fezleke hazırlanmıştı.

Başsavcılık, söz konusu fezlekelerin örneğini de talep etti. Başsavcılık kaynakları, bütün siyasi partilerin çalışmalarının izlendiğine işaret ederek, bahse konu belgelerin rutin inceleme çerçevesinde talep edildiğini belirtti.

İncelemenin ardından kapatma davası açılabilir

Siyasi partilerin çalışmalarını izlemekle görevli başsavcılık tarafından yapılacak inceleme neticesinde, HDP’nin 'terör eylemlerinin odağı' olduğu belirlenirse, söz konusu parti hakkında kapatma davası açılması gündeme getirilecek.

Yorumlar (0)