Yargıtay, eşinin maaşına el koyan eşi ‘ağır kusurlu’ buldu

Bursa’da bir boşanma davasında koca eşinin maaşına el koyunca ekonomik şiddet uyguladığı gerekçesiyle ağır kusurlu bulundu.

GÜNDEM 16.05.2021, 15:37 17.05.2021, 18:00
Yargıtay, eşinin maaşına el koyan eşi ‘ağır kusurlu’ buldu

Bursa’da şiddetli geçimsizlikten dolayı boşanmak amacıyla Aile Mahkesi’ne başvuru yapan bir çiftin davası kabul edildi.

Davacı tarafın davalı kadına nafaza ve tazminat ödemesi yönünde mahkemeden karar çıkınca, dava istinaf mahkemesine götürüldü.

Erkeğin ekonomik şiddet uyguladığına hükmedildi

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Hukuk Dairesi, ele almış olduğu davada eşinin maaşına el koyan erkek tarafını kusurlu buldu.

Erkeğin eşe ekonomik şiddet uyguladığına mahkeme tarafından hükmedildi.

Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi devreye girdi

Karar, davacı-karşı davalı kadın tarafından kusur belirlenmesi, karşı davanın kabulü, nafakaların ve tazminatların miktarı yönünden, davalı-karşı davacı erkek tarafından ise asıl davanın kabul edilmesi, nafakalar, kusur belirlenmesi ve tazminatlar açısından temyiz edildi ve devreye Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi girdi.

Eşin ağır kusurlu olduğuna hükmedildi

Eşinin maaşına el koyan erkeğin ağır bir şekilde kusurlu olduğunu kaydeden Yargıtay, kararda şu ifadelere yer verdi ve son noktayı koydu:

“Tarafların tespit edilmiş olan sosyal ve ekonomik durumları, boşanmaya sebep olan olaylardaki kusur dereceleri, kişilik haklarına yapılan saldırı, paranın alım gücüyle ihlal edilen mevcut ve beklenen menfaatler dikkate alındığı zaman davacı-karşı davalı kadının yararına takdir edilmiş olan maddi ve manevi tazminat azdır. Açıklanan sebepten dolayı, davacı-karşı davalı kadının lehine uygun miktarda maddi ve manevi olarak tazminat takdiri gerekirken, yazılı olarak hüküm kurulması konusu doğru olmayıp, bozmayı gerektirmiştir. Bölge Adliye Mahkemesi tarafından kararın bozulmasına, hükmün bozma kapsamının dışındaki temyize konu diğer bölümlerinin ise onanması yönünde karar verilmiştir.”

Yorumlar (0)