Yargıtay, Emine Bulut davasında kararı verdi

Yargıtay, eski eşi tarafından Kırıkkale’de bir dönercide katledilen Emine Bulut davasında kararı onadı. Eski eş Fedai Varan, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

GÜNDEM 16.05.2022, 14:02 16.05.2022, 16:29
Yargıtay, Emine Bulut davasında kararı verdi

18 Ağustos 2019 günü Kırıkkale merkez çarşıda bir dönercide bulunan Emine Bulut, eski eşi Fedai Varan tarafından boğazı kesilerek öldürülmüştü. Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Fedai Varan hakkında “kasten öldürme” suçundan 21 Ekim 2019 günü başlatılan yargılama tamamlandı. Fedai Varan’ın avukatı tarafından takdir ve haksız tahrik indirimi talebiyle yapılan itirazları reddeden Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği müebbet hapis cezasını onadı. 



Ne olmuştu?

Emine Bulut ve 10 yaşındaki kızı, 18 Ağustos 2019 tarihinde Kırıkkale merkez çarşıda bir dönercideyken iş yerine giren eski eş Fedai Varan, Emine Bulut’u boğazından bıçaklayarak olay yerinden hızla uzaklaşmıştı. O sırada 10 yaşındaki kızın “Anne lütfen ölme” çığlıkları, gündemden uzun süre silinmemişti. En yakındaki hastane olan Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırılan Emine Bulut, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaçak Fedai Varan ise Bahşılı ilçesinin girişinde polis tarafından gözaltına alınıp tutuklanmıştı.



Olayın görüntülerinin yayılmasının ardından başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm sanatçı ve siyasetçiler tepki göstermişti. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 5 günde tamamlanan soruşturma sonrasında hazırlanan iddianamede Fedai Varan hakkında müebbet hapis talep edilmiş ancak Varan’ın avukatı talebe itiraz ederek temyize gitmişti.

Yorumlar (0)