Yargıtay'dan "Palu ailesi" hakkında tahliye kararı

Tutuklu sanıkların avukatlarının temyiz başvurusunu inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, kamuoyunda "Palu ailesi" olarak tanınan İsa Palu, Ayşe Palu ve Emine Ustael hakkındaki kararını verdi. Yerel mahkemenin kararını bozan Yargıtay, tutuklu sanıkların tahliyesine hükmetti. İsa Palu, Ayşe Palu ve Emine Ustael cezaevinden çıkarıldı. Dosyanın yeniden görüleceği vurgulandı.

GÜNDEM 31.03.2023, 18:11 Hakan Öksüz
Yargıtay'dan "Palu ailesi" hakkında tahliye kararı

Kamuoyunda "Palu ailesi" olarak tanınan tutuklu sanıklar İsa Palu, Ayşe Palu ve Emine Ustael'in yargılandığı davayla Yargıtay'dan karar geldi. 

Meryem Tahnal'ın 13 yıl önce Kocaeli'nin Körfez ilçesinde öldürülmesi ile ilgili dava 2021 yılında sonuçlanmıştı. Cinayeti işlediği öne sürülen Tuncer Ustael'e "kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Ayşe, İsa ve Havva Palu'ya "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 14 yıl 2 ay, Emine Ustael'e de aynı suçtan 12 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Tuncer Ustael

Tutuklu sanıkların avukatlarının istinaf başvurusu, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından reddedildi. Yerel mahkemenin de 18 Ocak 2022'de ceza mahkemesinin kararını uygun bulmasının ardından avukatlar, Yargıtay'a temyiz başvurusu yaptı. 

Yargıtay, yerel mahkemenin kararını neden bozdu?

Dün verdiği kararla yerel mahkemenin kararını bozan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, dosyayı Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesine sevk etti. "Tutuklulukta geçirilen süre" ile "hüküm verilen ceza miktarı" göz önünde bulundurularak kararın bozulduğu bildirildi. Emine Ustael, İsa Palu ve Ayşe Palu'nun tahliyesine hükmedildi. Tutuklu sanıklar kararla birlikte cezaevinden çıkarıldı. Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dosyanın yeniden görüleceği kaydedildi.

Yorumlar (0)