Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı: HDP’nin kapatılması hukuksal zorunluluktur

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’nin kapatılmasına yönelik hazırlanan iddianamede söz konusu partinin devletin bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiğini vurguladı.

GÜNDEM 18.03.2021, 12:42 18.03.2021, 13:23
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı: HDP’nin kapatılması hukuksal zorunluluktur

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesinde açılan davanın iddianamesinde HDP’nin Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzur ve güvenini tehlikeye attığı için temelli olarak kapatılmasının hukuksal bir zorunluluk olduğu kaydedildi.

“HDP silahlı terör örgütü PKK-KCK'nın siyasi görünümlü bir uzantısıdır”

HDP hakkında AYM'de kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianame de HDP ile PKK/KCK arasında bir fark olmadığı, HDP silahlı terör örgütü PKK-KCK'nın siyasi görünümlü bir uzantısı olduğu, söz konusu partinin hiçbir milli meselede Türkiye'nin yanında yer almadığı, karşısında kim varsa onların safında yer almayı tercih ettiği. HDP, terör örgütünün PKK/KCK'yı açıkça desteklemekten öteye geçerek onun bir organı gibi faaliyette bulunduğu, HDP kongrelerinde örgütün propagandasının yapıldığı, teröristlere saygı duruşunda bulunulduğu ve kongrelerin 'PKK kongreleri' şeklinde icra edildiği ifadelerine yer verdi.

İddianamede, ayrıca PKK/KCK silahlı terör örgütüne eleman temin etme noktasında HDP'nin aktif bir rol üstlendiği de belirtildi.

Öte yandan HDP iddianemesinde 687 kişi için 5 yıl süreyle siyaset yasağı istenildi. siyaset yasağı istenen isimler arasında Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder,  Pervin Buldan, Sezai Temelli, Mithat Sancar’da bulunuyor.

Yorumlar (0)