Yargıtay, Canan Kaftancıoğlu’na 4 yıl 11 ay hapis cezası onadı!

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik açılan davalar hakkında kararını verdi. Yargıtay, Kaftancıoğlu’na açılan 5 davadan 2’sini düşürürken 3 davanın cezasını ise onadı.

GÜNDEM 12.05.2022, 16:55 12.05.2022, 17:44
Yargıtay, Canan Kaftancıoğlu’na 4 yıl 11 ay hapis cezası onadı!

Yargıtay Canan Kaftancıoğlu hakkında kararını verdi. Kaftancıoğlu’nun adına açılan 5 davadan 3’nün cezası belli olurken 2 dava da düşürüldü. Yargıtay’ın bu kararının ardından Kaftancıoğlu, flaş açıklama yaptı. Kaftancıoğlu, ilk açıklamasında, "Biz bu iktidardaki kötülüğü gönderinceye değin bu ülkede yalnızca Canan Kaftancıoğlu adına değil, 84 milyon adına hukuku savunacağız ve hukukun üstünlüğünü de sağlayıncaya kadar çalışmaya durmadan devam edeceğiz. Sizler asla ama asla umudunuzu kaybetmeyin" ifadelerine yer verdi.

Kaftancıoğlu’nun cezası 4 yıl 11 ay!

Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için verdiği kararı açıkladı. Yargıtay'ın vermiş olduğu karara göre, Kaftancıoğlu’nun sosyal medyada yaptığı paylaşımları nedeniyle "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak", "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçlarından toplamda 4 yıl 11 ay hapis cezası alığı belirtildi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılandığı 6 Eylül 2019'da mahkumiyetine ilişkin davanın temyiz incelemesini yaptı.

Kaftancıoğlu’nun 3 davasının cezası onandı

Yargıtay 3 Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu'na "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" suçundan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezası ile "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan verilen 1 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasını kanunda öngörülen suç şekillerine uyduğu gerekçesi ile onadı. Ayrıca Kaftancıoğlu'na, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan dolayı verilen 2 yıl 4 ay hapis cezasını da 1 yıl 9 ay olarak yeniden düzeltilerek onandı.

5 davadan 2’si düşürüldü

Kaftancıoğlu'nun diğer iki davası ise Yargıtay kararı ile düşürüldü. Kaftancıoğlu’na "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan öngörülen 2 yıl 8 hapis cezası ile "PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan dolayı verilen 1 yıl 6 ay hapis cezası kararları daire tarafından düşürüldü.

Atılı suç unsurunun oluşmadığı açıklandı

Kaftancıoğlu'nun, sosyal medyadaki paylaşımı ile bir televizyon kanalında yaptığı konuşmaları sebebiyle "PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan dolayı cezalandırıldığı hatırlatılan kararda, Kaftancıoğlu’nun eylemlerinin söz konusu olan suç unsurlarını oluşturmadığı belirtildi.

Kararda, "Terör örgütü propagandasının yapılması suçunun meydana gelmesi için terör örgütüyle ilgili olan bir öğretinin, bir düşüncenin ya da inancın başka kişilere tanıtılması, yayılması veya benimsetilmesi amacıyla gerçekleştirilmesinin yanında terör örgütünün şiddet, tehdit ve cebir içeren uygulamalarını meşru gösterecek, bu uygulamaları övecek veya bu uygulamalara başvurmayı kişilere teşvik edecek şekilde gündeme getirmesi gerekmektedir." denildi.

Kararda, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan dolayı ise muhalif kişiliğiyle tanınan Kaftancıoğlu'nun sosyal medyada yer alan paylaşımlarının bütünü incelendiğinde herhangi bir atılı suçun unsurlarının bulunmadığı belirtildi.

‘‘84 milyon adına hukuku savunacağız’’

Yargıtay’ın vermiş olduğu kararın hemen ardından sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Kaftancıoğlu, "Yargıtay'dan davalara ilişkin kararın çıktığını şu an öğrendik. Bu konuda mesele Canan Kaftancıoğlu'na hangi ceza verildi, nasıl verildi meselesinin dışında bu ülkede hukuk sisteminin geldiği nokta ile hukuksuzluğun bizlere yaşattığı mağduriyettir. Konuyla ilgili merak eden ve arayan dostlarıma şunları söylemek isterim; Bizler iktidardaki bu kötülüğü gönderinceye değin bu ülkede yalnızca Canan Kaftancıoğlu adına değil, 84 milyon adına hukuku savunacağız ve hukukun üstünlüğünü de sağlayıncaya kadar çalışmaya durmadan devam edeceğiz. Sizler asla ama asla umudunuzu kaybetmeyin" dedi.

"Hep beraber nefes alacağız"

Çektiği video ile açıklamalarını duyuran Kaftancıoğlu, “Memleketime şimdi bahar gelmiş. Artık asla durmak, yorulmak, yılmak, yok! Bizler nerede olursak olalım çalışacağız. Çalışacak ve umudu örgütleyerek iktidardaki bu kötülüğü hep beraber gönderecek, hukukun üstünlüğünü sağladığımızda ise hep beraber nefes alacağız" dedi.

Yorumlar (0)