Yargıda adli tatil sona eriyor

Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil sona erdi, davalara pazartesi günü itibarıyla devam edilecek.

GÜNDEM 31.08.2019, 11:21 31.08.2019, 11:32
Yargıda adli tatil sona eriyor

20 Temmuz'da başlayan adli tatil süresince adliyelerde görev yapan nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davalara baktı. Diğer yargılamalara ise yeni adli yıla kadar ara verildi.

Yüksek yargı organları Danıştay ve Yargıtayda da bu süreçte nöbetçi heyetler görev yaparken, Anayasa Mahkemesi ise bu kapsamında yer almadı.

AKINCI ÜSSÜ DAVASI, 3 EYLÜL'DE

Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası yakalanan sanıkların yargılanmalarına da kaldığı yerden devam edilecek.

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonlarda görülen duruşmalar arasında olan Akıncı Üssü davasının adli tatil sonraki celsesi, 3 Eylül'de gerçekleştirilecek.

DARBE DAVALARI DEVAM EDECEK

Ankara'da süren darbe girişimi davalarından yine Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin davada 142 sanığın yargılaması devam ediyor.

Tanık beyanlarıyla devam eden davada, savcının esasa ilişkin mütalaasını açıklayacağı tahmin ediliyor. Savcının mütalaasının ardından sanıklar son savunmalarını yapacak. Davaya, 21 Ekim'de devam edilecek.

24 DARBE DAVASINDA KARAR VERİLMEDİ

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere, görülen 289 darbe davasından 265'i için karar verildi.

Tamamlanan davalarda 2 bin 260'ı ömür boyu olmak üzere, 3 bin 664 sanık hakkında mahkumiyete hükmedildi.

Yorumlar (0)