Yardım parası için PTT'ye gelenler sosyal mesafe kuralını hiçe saydı

İhtiyaç sahibi 2 milyon aileye verilecek olan 1000 TL yardım parasını almak için sabah erken saatlerde PTT şubeleri önüne gelenler, sosyal mesafe kuralına uymadı.

GÜNDEM 01.04.2020, 23:09 01.04.2020, 23:30 Hanife
Yardım parası için PTT'ye gelenler sosyal mesafe kuralını hiçe saydı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanan paket kapsamında, 2 milyon aileye 1000 TL'lik sosyal yardımlar başladı. 1 Nisan itibarıyla paralar, hesaplara yattı.

Maddi durumu yetersiz ailelerden onlarcası, İstanbul'daki PTT şubesi önüne doluştu.

Şerit çekildi

Uzun kuyrukların oluştuğu PTT binaları önünde zabıta ekipleri, sosyal mesafeyi korumak adına şerit çekti ve sık sık uyarılarda bulundu.

Ekipler, giriş ve çıkışlarda bariyerler ile önlemler aldı.

"Bariyerlerle önlem aldık"

Öte yandan dezenfekte ekipleri ise PTT şubelerinin iç ve dış kısımlarını ilaçladı. Zabıta ekiplerinden Erkan Balcı, “Sosyal mesafe konusunda şeritler ve bariyerler ile önlemler aldık. Vatandaşlarımızı sırayla içeri aldık.

Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için çok önemlidir.” dedi.
 

Alınan önlemler yetersiz kaldı, sosyal mesafe kuralı hiçe sayıldı

Ancak güvenlik güçlerinin tüm önlemlerine rağmen Esenyurt, Alibeyköy, Gaziosmanpaşa ve Bağcılar'da PTT şubeleri önünde oluşan kalabalıkta sosyal mesafe kuralı adeta hiçe sayıldı.
 

Gaziosmanpaşa PTT şubesi önünde bekleyen Zeynep Akbaş, "Ben içeri girmekten korkuyorum. İşlem yapacağım, gideceğim eve çocuklarım var. Yarım saattir bekliyorum daha da bekleyeceğim herhalde." dedi.

Hatice Boğuç ise "Sabahtan beri burada bekliyorum, bir yardım çıkacak mı çıkmayacak mı bilmiyorum. Tek tek alıyorlar içeri." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)