Yangınları PKK'nın o çocukları çıkarmış!

Hatay'da bölücü terör örgütü PKK'nın "Ateşin Çocukları İnisiyatifi" tarafından çıkarılan yangınları soğutma çalışmaları sürüyor.

GÜNDEM 11.10.2020, 10:37
Yangınları PKK'nın o çocukları çıkarmış!

9 Ekim 1998'de bölücü terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılmasının 22. yıl dönümünü "uluslararası komplo" olarak adlandıran ve Öcalan'a özgürlük isteyen PKK, yapılan operasyonlarla nefes alamaz duruma gelince, HDP tarafından da dillendirilen "orman yakma" eylemlerine başladı.

Hatay'ın rüzgar taşıması mümkün olmayan birbirinden bağlantısız çok sayıda noktasında çıkan yangınların, MİT tarafından daha önce uyarısı yapılan örgüt içinde sabotaj eğitimi almış "Ateşin Çocukları İnisiyatifi" tarafından çıkarıldığı, PKK'nın yayın organları tarafından açıklandı.

9 Ekim'de Hatay'ın çok sayıda noktasında başlatılan yangın PKK tarafından üstlenilmeden önce CHP, bölgedeki altın arama faaliyetlerine, sondaj çalışmalarına ve maden ruhsatlarına dikkat çekmiş ve "rant" imasında bulunmuştu.

HDP'den yangınlarla ilgili hiçbir açıklama gelmezken PKK'ya bağlı "Ateşin Çocukları İnisiyatifi" grubunun sabotajı üstlenmesi sonrası CHP'de de sessizlik oluştu.

Soğutma çalışmaları sürüyor

2 gün önce PKK'lı teröristler tarafından başlatılan ve 4 şüphelinin gözaltına alındığı yangınlar dün kontrol altına alınmıştı. Bugün hâlâ ormanlık alanlarda soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Belen ilçesinde başlayan, İskenderun ve Arsuz ilçelerinde de çıkan yangının tamamen kontrol altına alındığı dün açıklanmıştı.

Yangın söndürme ekipleri, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 3 ilçedeki sabotaj bölgelerinde, çok sayıda arazöz ve yer işçisiyle birlikte soğutma çalışmalarına devam ediyor.

Yorumlar (0)