Yangınlarda son durum

Fahrettin Altun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, yangınlara ilişkin son durumu paylaştı. Altun, 47 kentimizde çıkan toplam 239 yangının 234'ünün kontrol altına alındığını duyurdu.

GÜNDEM 08.08.2021, 18:53
Yangınlarda son durum

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, orman yangınları ile ilgili son durumu paylaştı.

Altun, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, son 12 gündür devam eden orman yangınlarıyla devletin tüm imkanlarını kullanarak büyük bir özveriyle mücadele ettiklerini belirtti.

"239 yangının 234'ü kontrol altında"

Altun, söz konusu paylaşımında, şu ifadelere yer verdi:

"Son 12 gündür yüreklerimizi dağlayan orman yangınları ile devletimizin tüm imkanlarını kullanarak büyük bir özveriyle mücadele ediyoruz.

Şu ana dek 47 kentimizde çıkan toplam 239 yangının 234’ü gayretli ve yoğun çalışmalar neticesinde kontrol altına alındı.

"Gece gündüz devam ediliyor"

Yangının çıktığı ilk saniyeden itibaren büyük bir koordinasyonla sahada olan personellerimiz gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor.

Cumhurbaşkanımızın anbean izlediği çalışmalara 6 bine yakın personel, 65 helikopter, 16 uçak, 9 İHA, 850 arazöz ve 150 iş makinesi katıldı.

"252 milyon fidan ekeceğiz"

Hamdolsun, yangınların önemli ve büyük bir bölümü söndürüldü. Yıl sonuna dek Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda 252 milyon fidanı topraklarımızla buluşturup, ülkemizin dört bir köşesini tekrar yeşillendireceğiz."

Yorumlar (0)